AcasăNewsFoarte multi vitezomani: Sute de permise retinute, intr-o singura zi, pe drumurile...

Foarte multi vitezomani: Sute de permise retinute, intr-o singura zi, pe drumurile din Romania!

O actiune coordonata de Politia Romana, la acest sfarsit de saptamana, menita sa  monitorizeze, cu prioritate, sectoarele de drum intens circulate, in vederea prevenirii cauzelor ce stau la baza producerii accidentelor rutiere, a dus la aplicarea a peste 7.000 de santiuni contraventionale.

Vineri, in prima zi a acestei actiuni ce se desfasoara intre 13 si 15 iunie, cei peste 1.300 de politisti de la rutiera si de la ordine publica au constatat, la nivel national, nu mai putin de 18 infractiuni, dintre care 69 la regimul circulatiei. Potrivit unui comunicat al Politiei Romane, au fost aplicate 7.055 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 1.204.253 de lei, peste patru mii dintre acestea fiind pentru nerespectarea regimului legal de viteza, 88 pentru depasiri neregulamentare, 34 pentru consum de alcool si 2.814 pentru alte abateri la regimul rutier.

Mai mult, in timpul actiunii de vineri, la care au fost folosite nu mai putin de 444 de aparate radar, au fost retinute 338 de permise de conducere. Posesorii lor s-au ales cu dreptul de a conduce masini pe drumurile publice suspendat, dupa ce au incalcat regulile de circulatie. Cei mai multi, 99, au depasit viteza legala cu peste 50 km/h, insa au fost si zeci de soferi care au facut depasiri neregulamentare sau au condus sub influenta alcoolului.

Politistii de la Rutiera le reamintesc soferilor ca viteza excesiva si neadaptata la conditiile de drum constituie principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere, ca urmare e important ca toti conducatorii auto sa manifeste prodenta in trafic si sa respecte regulile de circulatie.

author avatar
Cristina Stefan
141 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger