AcasăNews„Foarte curând, România va fi primită membră în spațiul Schengen” (VIDEO)

„Foarte curând, România va fi primită membră în spațiul Schengen” (VIDEO)

Comisarul responsabil pentru Migraţie, Afaceri Interne şi Cetăţenie, Dimitris Avramopoulos, a declarat miercuri că România va deveni în scurtă vreme membră a spaţiului Schengen, având în vedere că aceasta şi-a îndeplinit „aproape toate angajamentele”. Informația vine înainte de întâlnirea UE-SUA a miniştrilor Justiţiei şi Afacerilor Interne, de la Palatul Parlamentului.

Sursa foto Twitter

Avramopoulos a ținut să exprime „un mesaj clar prietenilor noştri români că foarte curând România va deveni membră a spaţiului Schengen. Fiind responsabil din punct de vedere politic pentru aceasta, am lucrat îndeaproape cu autorităţile române. România a îndeplinit aproape toate angajamentele sale, aşa că suntem foarte aproape să deschidem uşile Uniunii pentru cetăţenii români”.

„Nu suntem foarte departe…suntem foarte aproape”

Întrebat concret când va intra România în Schengen, comisarul european a răspuns că mai sunt câteva detalii tehnice de pus la punct. „Nu suntem foarte departe de această dată. Mai sunt câteva aspecte, mai ales tehnice, dar şi practice. Nu suntem foarte departe de această zi. (…) Suntem foarte aproape. Nu e o chestiune de timp, ci de a îndeplini toate detaliile rămase. (…) Acelaşi lucru este valabil şi pentru Bulgaria şi pentru Croaţia”.

Spațiul Schengen este o zonă convenită între statele europene care au decis în 1985 să își reducă controalele de frontieră  asupra spațiului comun al acestor țări. La acel moment, numai 5 state au semnat convenția – Franța, Republica Federală Germană și statele Benelux. Între timp, după mai multe aderări, numărul statelor membre a ajuns la 26, dintre care 23 aparțin Uniunii Europene.

<strong>Harta actualizată a Spațiului Schengen conform site ului Comisiei Europene eceuropaeu<strong>

 

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
473 afisari

2 COMENTARII

  1. Ce Schengen ?,care Schengen ?,unde a fost structura Schengen cand s-a intrat ca prin varza
    ani la rand milioane de emigranti si de sute de teroristi ?.
    Ce mai reprezinta azi Schengenul ?-o forma fara fond !!,o vorba goala ,un spatiu ravasit scapat de sub control ,un spatiu nesigur in care orce nebun poate sa-ti de ain cap sau sa puna vro bomba .
    Cine mai este azi sigur in Marsilia ?,zone in care in asa zis spatiu Schengen nu au curajul nici politia sa intre !!.
    Si Schengenul este tot un FISSSSSSSSS ca si UE !!.

  2. Sa vedeti atunci ce o sa ne mai pupe in cur ca romanii cutare ca holandejii cutare de ce romani asa holandeji asa ia uite nu pazesc granita. Ei nu vad ca au barul plin de drog.Cineva a luat odata o prajitura din Holanda din cofetarie nestiind limba a luat o prajitura si a dat-o fetiți. Dupa un timp fetita s-a simtit atat de rau si era sa moara. Era o prajitura amaruie cu fulgi de canabism si pudra de coca. Pai ce noi vindem asa ceva in cofetarii?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger