Cauta

FMI studiaza cum sa desfiinteze sistemul bancar al lumii

Expertii Jaromir Benes si Michael Kumhof au pregatit pentru Fondul Monetar International (FMI) un raport prin care arata imensele beneficii ale eliminarii bancilor din circuitul financiar!

Americanii nici nu mai stiu sa citeasca cifra datoriilor guvernamentale

Facut pentru Departamentul de Cercetare al FMI, raportul arata cat de frumoasa ar fi lumea daca banii ar fi scosi de sub „tutela” autoritara a bancherilor.

Planul Chicago

Studiul este elaborat pe baza „Planului Chicago”, demonstrand ca sistemul bancar creeaza bani doar cand se creeaza datorii si ca ar trebui sa fie inlocuit cu un sistem financiar liber de datorii, bazat numai pe depozite si fonduri monetare aflate sub controlul guvernelor nationale. Angela Merkel ar fi tare nefericita! Astfel de sisteme au tot fost propuse de-a lungul timpului, dar faptul ca FMI studiaza aceasta posibilitate, intr-un prezent in care se vorbeste doar de criza datoriilor, e chiar „a big deal”, cum titreaza presa occidentala. Citam din raport: „In timpul Marii Crize (1929 – 1940), un numar de economisti de frunte din SUA au avansat propunerea unei reforme monetare cunoscuta ca Planul Chicago. Acesta prevedea separarea functiilor monetare si de credit de sistemul bancar si raportarea acestora, 100%, la depozite monetare ale statului.” Irving Fisher enumera beneficiile acestui sistem financiar: 1. Control eficient asupra fluxului  monetar; 2. Eliminarea completa a rulajelor bancare; 3. Reducerea dramatica a datoriilor publice; 4 Reducerea dramatica a datoriilor private, deoarece crearea banilor nu mai depinde de crearea datoriilor.

Moneda globala unica

Dar avantajul cel mai important ar fi acela ca natiunile n-ar mai trebui sa se imprumute de nicaieri, iar politicile sociale nu ar mai fi constranse de plata acestor datorii externe! Asa cum au demonstrat nenumarati economisti de frunte, sistemul bancar face un singur lucru de cand a aparut: ii imbogateste pe bancheri si-i saraceste pe toti ceilalti. Desigur, ca sistemul financiar bazat pe depozite monetare guvernamentale sa mearga ca uns ar trebui sa existe o moneda globala unica! Si guvernanti necorupti!

Punct de vedere al FMI

„Acest raport reprezinta punctul de vedere al autorilor si nu politica FMI. Publicarea raportului s-a facut pentru a constitui o platforma de dezbatere pe acest subiect.”

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version