AcasăNewsFMI: Spania se afla in recesiune dubla

FMI: Spania se afla in recesiune dubla

In Spania sunt inregistrati aproape sase milioane de someri

Fondul Monetar International avertizeaza ca Spania se afla in dubla recesiune (a tarii si a zonei euro), iar premierul ungar Viktor Orban atentioneaza UE ca si economiile din Europa Centrala si de Est sunt in pericol.

In Spania sunt inregistrati aproape sase milioane de someri

Cel mai recent studiu al FMI referitor la economia Spaniei atrage atentia intrarii acestui stat membru al zonei euro intr-o „dubla recesiune fara precedent”. Analistii FMI atrag atentia ca nu se intrevede nimic pozitiv, ba, mai rau, situatia economica prezinta „riscuri semnificative de deterioare”, fiind necesare noi reduceri de cheltuieli bugetare si de noi reforme fiscale. FMI avertizeaza si asupra situatiei somajului din Spania, care a atins aproape 25% (circa 5,7 milioane de someri), respectiv peste 51% in randul tinerilor sub 25 de ani. De asemenea, sectorul bancar spaniol este extrem de vulnerabil, FMI recomandand accesarea urgenta a fondurilor Mecanismului European de Stabilitate.

Europa de Est, in pericol

Viktor Orban

Aflat in vizita in weekend in Romania, la Baile Tusnad, premierul ungar Viktor Orban a avertizat ca actuala criza economico-financiara este „mai prelungita si mai profunda decat se vede”. Orban a cerut liderilor europeni sa ia decizii care sa scoata Europa Centrala si de Est din actuala criza, generata de problemele zonei euro. „Altfel, tarile europene vor deveni niste lunatici care umbla fara rost”, a spus Orban.

author avatar
Arpad Dobre
180 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger