AcasăNewsFMI si Banca Mondiala, mai „blande” cu Romania

FMI si Banca Mondiala, mai „blande” cu Romania

Liniste. FMI deschide pentru Romania, daca e supusa, poarta „investitorilor strategici”

Negocierile cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala s-au  incheiat „cu succes”, dupa cum a apreciat ministrul de Finante, Florin Georgescu.

Liniste. FMI deschide pentru Romania, daca e supusa, poarta „investitorilor strategici”

FMI a acceptat obiectivele „populare” propuse de guvernanti, ca refacerea salariilor nominale ale functionarilor bugetari si plata sumelor „retinute necuvenit pensionarilor”.

Pensiile asigurate, pana hat!, la anul!

„In cadrul negocierilor s-au asigurat sumele necesare pentru refacerea salariilor nominale ale functionarilor bugetari la nivelul din iunie 2010 si pentru plata sumelor retinute necuvenit pensionarilor, corespunzator a sapte luni din acest an si a noua luni din anul care urmeaza”, a subliniat Florin Georgescu. FMI a agreat in discutiile cu autoritatile romane o serie de masuri pentru stimularea crearii de noi locuri de munca si amanarea coplatii in sistemul medical.

Oltchimul, la mana unui „investitor strategic”

„Linistea sociala” fiind oarecum asigurata, s-a trecut la afaceri, deoarece institutiile financiare mondiale nu se dau in vant dupa masuri populare, ci se impun in mediul in care circula banii grei. Guvernantii si-au luat angajamentul, in numele Romaniei, ca pana la mijlocul lunii septembrie sa privatizeze, cu un „investitor strategic”, Oltchimul, astfel incat „sa fie pus in valoare potentialul acestei unitati economice”, si Arpechimul, ca este „in apropiere”. In privinta platii TVA la incasare, „aceasta se va aplica efectiv, datorita necesitatii unor pregatiri metodologice, de la 1 ianuarie 2013”, mult mai tarziu decat ar fi vrut Guvernul Ponta.  Insa s-au gasit bani pentru „plata datoriilor restante ale autoritatilor locale catre diversi furnizori si diversi creditori”.

author avatar
Adina Mutar
129 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger