AcasăNewsFMI nu este de acord cu reducerea CAS! Negocierile vor fi reluate...

FMI nu este de acord cu reducerea CAS! Negocierile vor fi reluate in noiembrie!

Fondul Monetar International (FMI) nu e de acord cu reducerea CAS cu 5% pentru angajator, negocierile esuand. Intr-un interviu acordat Bloomberg, premierul Victor Ponta a declarat ca nu a existat o intelegere cu Fondul privind reducerea CAS, astfel ca discutiile vor fi reluate in noiembrie.

In interviu, Victor Ponta a declarat ca misiunea de evaluare a FMI nu se incheie cu o scrisoare de intentie, astfel ca misiunea va reveni in Romania pentru continuarea negocierilor. Reprezentantii Fondului vor sa vada proiectul de buget pe 2015, in care trebuie aduse argumentele financiare care pot duce la reducerea contributiilor sociale pentru angajator cu 5%, cu impact bugetar de 2,5 miliarde de lei.

Proiectul de buget pentru 2015 trebuie sa fie gata in noiembrie, cand se vor relua negocierile.

Intrebat daca se impun noi taxe ca masuri compensatorii pentru adoptarea reducerii CAS, Ponta a raspuns in urma cu o saptamâna:„Nu. Nu se impun. Ideea este ca in final trebuie sa ramanem in aceeasi limita de deficit”.

„Haideti sa fim seriosi si sa discutam la final. Evident, cei de la FMI si CE in special – mai putin cei de la FMI – ne-au cerut sa ne incadram in Tratatul fiscal care priveste limitele de deficit. Cum o facem, astea sunt lucruri pe care le discutam in aceasta perioada”, a adaugat Ponta.

Foto: lideruldeopinie.ro

author avatar
Alina Costache
89 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger