AcasăNewsFMI nu este de acord ca transportatorii sa primeasca 4 eurocenti din...

FMI nu este de acord ca transportatorii sa primeasca 4 eurocenti din acciza suplimentara la carburanti!

Reprezentantii Fondului Monetar International (FMI) au anuntat, marti, dupa discutiile de la Ministerul Finantelor, ca nu sunt de acord cu masura anuntata de Guvernul Ponta, aceea de a inapoia transportatorilor o parte din acciza la carburanti.

In timp ce premierul Victor Ponta declara, luni, ca Guvernul va emite cel mai probabil miercuri o ordonanta de urgenta prin care va reglementa modul in care transportatorii rutieri isi pot recupera patru centi din acciza la carburanti, FMI anunta ca se opune masurii, scrie antena3.ro.

„Asteptam ultimele discutii cu uniunile de transportatori si cu Comisia Europeana. Probabil ca miercuri luam decizia. Ea are un dublu efect: pe de-o parte, sprijinim competitivitatea transportatorilor rutieri din Romania si, pe de alta parte, combatem evaziunea fiscala, pentru ca numai cei care vin cu facturi primesc inapoi cei patru centi. Deci, cei care alimenteaza prin alte metode, practic, ii dezavantajam in acest fel si bine facem”, a afirmat Ponta, luni.

Returnarea acestei accize ar aduce mai multi bani la bugetul de stat, daca va incuraja cu adevarat operatorul de transport sa dovedeasca ca a alimentat din piata reala, decat vor aduce cei 7 eurocenti, a declarat presedintele Federatiei Operatorilor Romani de Transport, Augustin Hagiu.

Foto: cugetliber.ro

author avatar
Alina Costache
116 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger