AcasăNewsFMI ne masoara gaura din buget. Ponta: Luam bani de la Basescu

FMI ne masoara gaura din buget. Ponta: Luam bani de la Basescu

Guvernantii trebuie sa adopte masuri pentru a compensa scaderea veniturilor ca urmare a amanarii cu trei luni a majorarii accizei la combustibili, a declarat Guillermo Tolosa, reprezentantul rezident al FMI in Romania.

O misiunea a FMI va veni la Bucuresti, in luna ianuarie, pentru o revizuire a programului economic, a precizat Tolosa. ”Semnarea bugetului pe 2014 de catre presedintele Traian Basescu este un pas bine venit. Pentru atingerea tintei de deficit de 2,2% din PIB vor trebui adoptate masuri pentru a compensa scaderea veniturilor ca urmare a amanarii majorarii accizei la combustibili cu trei luni. Autoritatile au cerut sa discute astfel de masuri cu staff-ul FMI in luna ianuarie in vederea combinarii  primei si celei de-a doua revizuiri a programului economic sustinut de acordul stand-by. O misiune a FMI este programata sa ajunga la Bucuresti in luna ianuarie”, a mai spus reprezentantul rezident al FMI in Romania.

Premierul vrea sa taie de la Administratia Prezidentiala

Chestionat pe tema, premierul Victor Ponta a declarat, pe un ton ironic, ca banii vor fi luati de la presedintele Traian Basescu. ”Luam banii de la Administratia Prezidentiala, ca domnul presedinte a zis ca sunt bani”, a afirmat Ponta.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
205 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger