AcasăNewsFMI isi da acordul pentru a treia rectificare bugetara

FMI isi da acordul pentru a treia rectificare bugetara

Andreea Schaechter

Reprezentantii Fondului Monetar International au sosit la Bucuresti, pentru a purta mai multe discutii cu autoritatile din Romania.

Andreea Schaechter

Printre altele, oficialii FMI s-au intalnit cu reprezentantii Ministerului de Finante, pentru a discuta pe seama celei de-a treia rectificari bugetare.

Guvernul vrea sa aprobe aceasta rectificare bugetara miercuri, insa pentru asta are nevoie de acordul ferm al Fondului Monetar International.

Conform calculelor facute de guvernanti, 2,3 miliarde de lei merg catre plata drepturilor banesti castigate in instanta de catre bugetari, dar se dau bani si pentru restantele pe care le au de platit unele autoritati locale sau pentru a achita despagubiri catre romanii care si-au pierdut proprietatile in timpul regimului comunist.

Ministerul Muncii, Ministerul Sanatatii si Ministerul Dezvoltarii pierd importante sume de bani la aceasta rectificare bugetara. Ministerul Muncii pierde 847,3 milioane de lei, Ministerul Dezvoltarii pierde 667,4 milioane de lei, iar reprezentantii Ministerului Sanatatii trebuie sa se descurce fara 252,1 milioane de lei.

author avatar
Cristi Ionita
178 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger