AcasăNewsFMI indeamna Anglia sa taie… taxele!

FMI indeamna Anglia sa taie… taxele!

George Osborne poate fi mai relaxat privind cutia pentru buget, originala, a lui Disraeli

George Osborne credea ca e pe calea cea buna taind la greu din cheltuielile de la buget, strangand cureaua la maximum. Uite ca FMI i-a zis ca exagereaza!Cancelarul, responsabil cu politicile economice si financiare, ar trebui sa reduca taxele, ca economia sa se revigoreze.

George Osborne poate fi mai relaxat privind cutia pentru buget, originala, a lui Disraeli

Dupa parerea FMI, reducerea deficitului bugetar prin taierea masiva a cheltuielilor din domeniul public, dupa cum o apucase George Osborne, e buna, dar nu trebuie urgentata! Mai buna ar fi o „politica moderata”, deoarece nu e nicio graba, deficitul bugetar poate fi eliminat pana in 2015, 2016. Fondul Monetar International ar fi foarte multumit daca s-ar inregistra o crestere moderata a economiei pana la anul, iar rata inflatiei sa fie mai relaxata. Si cu o rata de interes scazuta s-ar multumi FMI. Cu asemenea politici politicoase, altfel se pune problema!

Taxele mici te salta de pe „zero efectiv”

Unii economisti britanici s-au si repezit sa-i ceara lui Osborne sa relaxeze programul de taieri de buget, printr-o sustinere mai substantiala a Bancii Angliei. Ca afacerile sa infloreasca si sa impulsioneze economia, o temporara taiere din taxe ar fi binevenita. Of course! Indicii economici inregistrati pe sase luni aratau o „crestere efectiva de zero” in luna aprilie, ori daca stai atata timp pe zero si pui taxe tot mai mari, e cam greu sa se mai indemne cineva la treaba, dupa cum estimau specialistii in economie.

author avatar
Adina Mutar
142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger