AcasăNewsFMI, încă o palmă: vrea euro la 5,2 lei!

FMI, încă o palmă: vrea euro la 5,2 lei!

Iar stabilesc alții soarta leului

Plătim biruri ca pe vremuri și tot nu-i de ajuns. România dă Occidentului ce are ea mai de preț, dar mai trebuie, „Poarta” vrea mai mult, tot mai mult. Fondul Monetar Internațional ne-a cocoșat, însă urmărește să ne vadă în genunchi, implorând mila stăpânului finanțelor. „Aveți un leu prea gras”, ne zic experții FMI, al căror mesaj e clar: moneda noastră este supraapreciată și trebuie să hrănească un euro din ce în ce mai slăbit pe piețele bancare internaționale. Singura întrebare care se pune acum este: când vine Apocalipsa? Înainte sau după alegerile prezidențiale? Îngroapă „Manole” moneda națională „azi” ori așteaptă până „mâine”, să vadă ce jocuri pot fi făcute pe la Palatul Cotroceni?!

Iar stabilesc alții soarta leului

FMI ne-o trage. Încă o dată, tare și apăsat. Parteneriatul cu ei este mai degrabă un viol oficializat, nicidecum o relație consimțită de ambele părți. Bancherii vor un leu slab, iar BNR trebuie să se conformeze. Isărescu, nici de-ar vrea (dar oricum nu vrea), nu are altă soluție. A fost păstrat în funcție cu un scop, dar mai ales cu un preț. Tainul se plătește, mai devreme sau mai târziu.

Din calculele pe care și le-au făcut ei, bancherozaurii femeiști zic că leul este supraapreciat, valorand, de fapt, cu 10% mai puțin. Adică, mai corect ar fi un raport de 1 euro la 5,2 lei! Și, ce să vezi, mare surpriză cât bobul de grâu: de aceeași părere sunt și șefii Raiffeisen Bank. Ăia care o ardeau haștagist la proteste vin acum să ne învețe cum să rezistăm, la iarnă, cu prețuri explodate la servicii, mâncare, combustibil, întreținere etc. Rezistați, români, că-i mai fitness cu burta lipită de șira spinării! „În România, productivitatea creşte mai încet decât cresc salariile, iar asta înseamnă un factor negativ pentru cursul de schimb (…) În mod fundamental, cursul ar fi trebuit să se deprecieze în ultimii ani”, susţine Ionuț Dumitru, economist-șef la Raiffeisen și unul dintre finanțiștii care latră întruna de când lefurile românilor au început să se apropie de valorile întâlnite în Occident. Noroc că mai avem și câte o minte limpede, în persoana bancherului Daniel Dăianu, care susține că aprecierea FMI cu privire la leu „îngrășat” artificial vine cu „mari imprecizii”. De asemenea, mai afirmă Dăianu, o depreciere a leului în clipa de față nu ar face decât să crească presiunile inflaţioniste, putând declanșa o adevărată criză a leului pe piața interbancară. Dar, ce contează, noi trebuie să înțelegem că leul e supraapreciat și musai să hrănească mai repede îmbuibatul euro. 1 euro = 5,2 lei, așa ar fi corect, ne spune FMI! Hai, sictir, am răspunde noi, dar tare mă tem că soarta „ronului” a fost deja stabilită. Am mai pățit-o și-n 2008, când doar alegerile prezidențiale au păstrat nivelul de 3,6 lei pentru un euro. Cum s-a terminat votarea, cum și-a luat viteză euro. A sărit la 4,2 lei chiar după Revelion, pe 5 ianuarie.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
3.874 afisari

13 COMENTARII

  1. Oameni buni, problema e simpla: Alungati „asa zisii experti” din tara si renuntati definitive la „serviciile” FMI. PUNCT!

  2. Golanii de la FMI cred ca se va repeat excrocheria facuta in 2009 de derbedeul de Basescu_ vin tampitii de romani si mai imprumuta 20 de miliarde! Ca sunt banci straine care le tin tira, nu e de mirare: golaneala la golaneala trage. Daca aveam un guvernator PATRIOT si nu o jeavra masonica, FMI nici nu ibdraznea sa se apropie de Romania!

  3. EXEMPLUL LUI VICTOR ORBAN TREBUIE URMAAT ! ORBAN A ÎNCHIS SEDIUL FMI DIN BUDAPESTA ȘI EFECTIV I-A GONIT DIN UNGARIA! Dar la noi în ROMÂNIA CINE SĂ FACA ASTA? Cozile de topor ale strainilor-johannis,cioloș,koveși,barna,birchall,isarescu,danca,bușoi,liudovic orban-mandolină,basescu un tradator de neam??+toate serviciile de informații antiROMÂNi?

  4. Da iesiti o datā dracului din toate institutile capitalisto-occidental-masonice care sunt de vinā pentru mizeria in care ati fost si veti fi in vecii vecilor: ue, nato, fmi s.a.m.d!
    Rusia e salvarea voastrā, sā dea domnul sā aveti parte de bunāstarea si de mentalitatea din est!

    • Hihihihihihi……… Rata , ce macani matali gaspadine , esti zdravan la cap ? Pai , din 45 incoace nu ni s-a urat de atata bunastare ? Apropo , o rubla cati euro sau dolari valoreaza ?

  5. Ha,ha,ha,vorba alcoolicului petrov,noi nu vrem sa intram in criza din nou la ordin,parca era sloganul hahaitului,istoria se repeta?Daca eram deja in zona euro nu aveam parte de astfel de ordine si indicatii pretioase,sigur ca nu mai aveam nici statutul actual de Colonie de mana a doua-sprezece,care trebuie stoarsa in continuare pana seaca.Nu stiu de ce guvernatorul general al bcr a fost denumit Manole,cred ca autorul articolului face trimitere la Ana,fiind denumirea codificata a Coloniei,ce urmeaza se stie din poveste.

  6. FMI o facatura a celor care te vor sluga ,sclav ,muritor de foame pe plantatie.
    FMI cea care a pus Argentina pe chituci de 3-4 ori ,practic a falimentato voit.
    Nu-ti trebuie decat niste tradatori ,niste idioti care sa te tradeze sa se joace dea conducerea,vezi imprumutul facut de ISARESCU SI BASESCU in 2009 !,20 miliarde euro imprumutate pina in 2016 ,n-au investit un leu ,i-au tinut in banca (PENTRU CE ?????????),dar au platit sute de milioane dobinzi !!,iar Isarescu este iar guvernator !!,
    CAT SUNTEM DE IDIOTI ?? si Basescu il doaren cur de Romania azi sta bine merci in PE .
    De ce-s ungurii si polonezii mai destepti ??.

  7. Liviu Plesoianu iese din cursa pentru Cotroceni .”Am strans uluitor de multe semnaturi ( cu 2,2 milioane , Iohannis ce sa mai zica ?) dar insuficiente .” ” Intre un om cu adevarat liber si Dancila , au ales Dancila .” Concluzia ? Dancila nu e cu adevarat libera !

  8. Drum bun spre Est la toti prostovanii de pe site. Va da Putina 2 mc de pamant in Siberia pt. mormant. Pt. glont va vine fact. in RO.

    • Tica, hai sa ne faci un oral !!!
      Mai bou ca tine e greu de gasit pa piata de oratanii !!!

  9. FMI-IMF=International Misery Fond, in traducere Fondul Mizeriei Internationale. Vezi ce au facut in Argentina! Afara cu voi din RO!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger