AcasăNewsFMI cere lichidarea Companiei Nationale a Huilei

FMI cere lichidarea Companiei Nationale a Huilei

FMI a solicitat Guvernului sa inceapa, pana la sfarsitul lunii septembrie, procedurile de lichidare a Companiei Nationale a Huilei (CNH).

Dupa ce activele neviabile ale CNH vor fi separate de cele considerate valoroase, acestea din urma vor fi scoase la licitatie.

Prietenii stiu de ce

Reprezentantul FMI, Jeffrey Franks, schimba beneficiarii din energie

Ziarul „National” avertiza, saptamana trecuta, ca multe obiective din domeniul energiei sunt pandite de „investitori strategici”, prieteni ai FMI si ai Bancii Mondiale pentru a le lua pe mai nimic.  Prin scrisoarea de intentie convenita in urma misiunii din ianuarie-februarie,  Guvernul este obligat sa transfere cel tarziu in luna februarie catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) activele neviabile ale CNH, urmand ca minele viabile sa fie „oferite printr-un proces de licitatie”. Astfel, active ale exploatarilor miniere Petrila, Paroseni si Uricani, apartinand CNH, vor fi transferate la ANAF, prin executare silita, in contul datoriilor bugetare ale companiei.

Baietii destepti, inlocuiti cu altii

Minele considerate viabile ale CNH vor fi incluse in Complexul Energetic Hunedoara, care, alaturi de Complexul Energetic Oltenia ( SNLO si termocentralele Craiova, Turceni si Rovinari), vor fi privatizate pana la sfarsitul acestui an. De asemenea, FMI a impus Guvernului un termen scurt in care sa finalizeze procedurile de renegociere a contractelor bilaterale la Hidroelectrica, respectiv pana la 15 februarie 2012, si sa anuleze, in limitele legii, intelegerile pentru care aceste negocieri nu pot fi incheiate. Metoda ”Calul troian”,  prin care aceste companii pot sfarsi prin a fi “donate” investitorilor indicati de finantele mondiale, consta in vanzarea unor pachete mici de actiuni, iar investitorul, desemnat de JP Morgan si Goldman Sachs (consultanti agreati de statul roman), direct sau prin interpusi,  face ulterior o majorare de capital.

author avatar
Adina Mutar
181 afisari

1 COMENTARIU

  1. La cata lipsa de reactie are natiunea asta incep sa cred ca Mihai Viteazu, Stefan cel Mare, Matei Basarab si Vlad Tepes au fost numai niste plasnuiri clocite de mintea de Mihail Roller, facatorul si prefacatorul istoriei romane.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger