AcasăNewsFMI, Basescu si Isarescu - puricati de DNA

FMI, Basescu si Isarescu – puricati de DNA

Procurorii anticoruptie au luat la bani marunti imprumutul de douazeci de miliarde de euro contactat de Romania in 2009.

DNA îsi diversifică clientela: pe lângă abonatul fidel Traian Băsescu intră-n joc guvernatorul Mugur Isărescu si fosti oficiali ai FMI

DNA verifica acordurile convenite, in 2009, de guvernul Boc si presedintele Traian Basescu cu FMI, Comisia Europeana, Banca Mondiala si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare dupa ce institutia a primit sute de plangeri penale pe tema, 270 mai exact conform unor surse DNA. Concret, semnatarii reclama suma de 20 de miliarde de euro (pe care o considera mult prea mare fata de estimari), plata unei dobanzi anuale ”in plus” in valoare de 600 de milioane de euro si modul in care au fost cheltuiti banii. Desi reclamantii au indicat in plangeri si persoanele pe care le considera vinovate (presedintele Traian Basescu, premierul Emil Boc, guvernatorul Mugur Isarescu, Lucian Croitoru etc.), ancheta procurorilor DNA se desfasoara deocamdata in rem, infractiunea suspectata fiind aceea de ”abuz in serviciu”. Informat de deschiderea acestui dosar, Traian Basescu a sustinut ca este vorba despre ”o tema de un ridicol fara limite”. ”Romania va fi prima tara din lume care deschide un dosar penal pentru un imprumut de la FMI si UE. Probabil ca suspiciunea este, ca sa intru in jocul fara nicio logica, suspiciunea e ca ne-am cam inteles cu Christine Lagarde sa punem noi de un furt. Vedeti ca nu a fost numai FMI, a fost si UE, a fost un imprumut consolidat. Cred ca am ajuns intr-o zona a fabulatiilor si cineva va trebui sa raspunda cum s-a impartit dobanda intre Basescu, Isarescu, Boc, Lagarde, Jeffrey Franks care venea aici cu pantoful rupt. Cat de ridicoli putem fi?”, a comentat fostul presedinte. ”Nu cred ca DNA va cobori atat de jos, incat sa acuze oameni. Era criza economica, Romania nu avea bani, a trebuit sa imprumute. Sa incetam sa batem campii. Intra intr-o zona in care sunt chemati sa discute multi neaveniti”, a conchis Basescu, vadit iritat. Ceea ce nu convinge insa DNA sa isi intrerupa brusc ancheta, ba chiar dimpotriva am putea spune.

author avatar
Simona Badulescu
401 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri