AcasăNewsFMI acuza presiuni politice ce incetinesc reformele din Romania!

FMI acuza presiuni politice ce incetinesc reformele din Romania!

Reformele din Romania au incetinit in ultimele trei luni din cauza presiunilor politice. O spune chiar seful FMI, Jeffrey  Franks, aflat in vizita la Bucuresti.

„Membrii board-ului incurajeaza autoritatile sa continue ferm reformele structurale pentru ca exista ingrijorari legate de posibile presiuni politice care sa ingreuneze acest proces”, a declarat Franks, potrivit  Mediafax.

Intrebat daca aceste presiuni au legatura cu alegerile de anul viitor, Franks a afirmat: „Tu ar trebui sa stii mai bine decat mine despre ce este vorba. In mod cert, viitoarele alegeri din 2012 sunt… directorii (boardului FMI – n.r.) vor ca Guvernul sa mentina o abordare ferma atat asupra politicii fiscale, cat si asupra reformelor structurale, chiar si in contextul alegerilor”.

Seful FMI sustine ca motivele pentru care anumite reforme au fost intarziate vor fi discutate cu autoritatile romane la urmatoarea misiune de evaluare, din octombrie. El a facut  referire in special la procesul de restructurare si privatizare a companiilor de stat.

„Putem sa fim flexibili cu detaliile, dar avem nevoie de o reforma generala agresiva in acest sector”, a spus reprezentantul FMI.

Consiliul Director al FMI a aprobat joi a doua evaluare a noului acord, de tip preventiv.

FMI va reduce prognoza de crestere economica a Romaniei cu 2%

FMI va revizui la circa 2% prognoza de crestere economica a Romaniei de anul viitor, noua proiectie fiind la jumatate fata de estimarea actuala, in conditiile in care riscurile de contagiune de pe plan extern s-au amplificat, a declarat pentru Mediafax Jeffrey Franks, seful misiunii FMI in Romania.

„In mod cert va fi redusa (prognoza PIB pentru 2012 – n.r.). Va fi cu siguranta mai mica decat 3,5%, cat estimam in prezent. Cred ca va ramane undeva la 2%”, a spus Franks.

89 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger