AcasăNewsFlorinel Rotaru, fostul director al Bibliotecii Metropolitane Bucuresti, plasat in arest la...

Florinel Rotaru, fostul director al Bibliotecii Metropolitane Bucuresti, plasat in arest la domiciliu

sursa foto: jurnalul.ro

Magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti au decis, marti, plasarea in arest la domiciliu a lui Florinel Rotaru, fostul director al Bibliotecii Metropolitane Bucuresti.

sursa foto: jurnalul.ro

Rotaru se afla in arest preventiv din septembrie anul trecut, fiind judecat intr-un dosar in care procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 il acuza de abuz in serviciu, conflict de interese si fals in declaratii.

Conform procurorilor, Rotaru este acuzat ca, sustinut de mai multi subalterni, a efectuat, in numele institutiei, plati nelegale de milioane de lei pe carti supraevaluate.

Cartile erau editate la o tipografie controlata de acelasi Florinel Rotaru. De altfel, fostul director al Bibliotecii Metropolitane Bucuresti este acuzat si ca a platit nelegal sute de mii de lei pe lucrari de mentenanta care nu au mai fost executate.

Alaturi de Florinel Rotaru, in dosar mai sunt implicati Irina Bologa, fost sef Serviciu Cultura in cadrul Primariei Municipiului Bucuresti – Directia Cultura, Invatamant, Turism, si 11 persoane angajate ale BMB la data faptelor, respectiv Rodica Cosmaciuc, Ioana Gogoneata, Elena Cristina Baldovin, Virgil Lica, Ioana David, Maria Simona Codrescu, Petruta Brezoiu, Cornelia Radu, Rodica Lupusanschi, Paula Ioana Laszlo si Anca Ioana Andreescu. Toti cei implicati in dosar sunt acuzati de abuz in serviciu.

author avatar
Cristi Ionita
679 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger