AcasăNewsFlorin Roman: Detenție pe viață pentru ucigașii de polițiști

Florin Roman: Detenție pe viață pentru ucigașii de polițiști

Parlamentarul Florin Roman a depus la Senat un proiect legislativ care prevede închisoare pe viaţă pentru persoanele care ucid poliţişti aflaţi în misiune. 

Florin Roman Sursa foto Twitter

„Ca deputat PNL, am depus luni un proiect de lege, în procedura de urgenţă, prin care propun ca cei care ucid poliţişti aflaţi în misiune să ştie că vor primi drept pedeapsă detenţia pe viaţă (…) Prin această propunere legislativă se doreşte reducerea fenomenului infracţional, cu precădere infracţiunii de ultraj împotriva poliţiştilor şi jandarmilor aflaţi în misiune, care, astfel, se vor simţi mai mult în siguranţă pentru a-şi duce la îndeplinire misiunile de luptă împotriva persoanelor care încalcă sau au încălcat legea şi trebuie deferiţi justiţiei”, a anunţat Florin Roman.

Deputatul liberal susţine că deficitul de personal şi subfinanţarea sistemului de ordine publică reprezintă un motiv pentru existenţa situaţiilor în care poliţiştii sunt răniţi sau ucişi în misiuni.

Demersul vine în contextul în care, în urmă cu o săptămână, un poliţist a murit în judeţul Timiş, împuşcat de bărbatul pe care îl urmărea.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană