AcasăNewsFlorin Ionel Moise, numit președinte al ANI. De câți ani lucrează în...

Florin Ionel Moise, numit președinte al ANI. De câți ani lucrează în cadrul Agenției Naționale de Integritate – VIDEO

Florin Ionel Moise, numit președinte al ANI. De câți ani lucrează în cadrul Agenției Naționale de Integritate - VIDEO (sursa foto: captură youtube)

Florin Ionel Moise a fost numit în funcția de președinte al Agenției Naționale de Integritate (ANI), pentru un mandat de patru ani. S-a întâmplat miercuri, 30 iunie, în Senat.

Au fost 78 de voturi ”pentru” și 8 abțineri. Moise a și depus jurământul în cadrul ședinței din această ultimă zi a lunii.

Iar din câte a precizat chiar acesta, în fața aleșilor neamului, într-o scurtă prezentare, președintele recent numit în fruntea Agenției Naționale de Integritate are 36 de ani și lucrează de 13 ani în cadrul ANI, instituție fondată în urmă cu 14 ani.

Examenul, validat de CNI

Din raportul Comisiei Juridice (VEZI AICI) reiese că CNI-ul – Consiliul Naţional de Integritate a transmis Senatului hotărârea prin care a fost validat examenul pentru ocuparea funcției de președinte al Agenției Naționale de Integritate. Candidatul declarat admis a fost Ionel Florin Moise. Și că propune Senatului numirea candidatului în funcţia de preşedinte al ANI pentru un mandat de patru ani.

„În conformitate cu prevederile art. 19-23 din Legea nr.144/2007 în vigoare, Consiliul Național de Integritate, după ce analizează dosarele candidaţilor în vederea verificării respectării condiţiilor prevăzute de lege pentru a putea fi numiţi în funcţia de preşedinte al ANI şi după ce primesc rezultatele verificărilor Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii privind apartenenţa sau colaborarea candidaţilor cu serviciile de informaţii înainte de anul 1990, organizează un concurs (examen), la care participă candidaţii care au îndeplinit condiţiile necesare. După susţinerea concursului/examenului de către aceştia, care constă într-o probă scrisă şi susţinerea unui interviu, Consliului Nașional de Integritate validează rezultatele concursului, în termen de 15 zile de la soluționarea eventualelor contestații”, se mai precizează în raportul de admitere întocmit de Comisia juridică.

295 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger