AcasăNewsFlorin Georgescu il tine din scurt pe premierul Ponta

Florin Georgescu il tine din scurt pe premierul Ponta

Florin Georgescu vrea numai profesionisti in Guvern

Atent ca nu care cumva colegii sai din Executiv sa cada in patima electorala si sa promita bani in stanga si-n dreapta, Florin Georgescu pare la fel de intransigent si cand vine vorba de numiri in posturi cheie.

Florin Georgescu vrea numai profesionisti in Guvern

Chiar daca a acceptat sa faca parte dintr-un “guvern de tranzitie”, cu un mandat de sase luni,  vicepremierul Florin Georgescu nu doreste ca numele sau sa fie legat de vreo mancatorie de partid. In consecinta, Georgescu se pare ca i-a cerut lui Victor Ponta sa nu cedeze presiunilor si sa faca numiri prin ministere doar asa, pe ochi frumosi. O decizie inteleapta, bazata pe o buna cunoastere a obiceiurilor politicienilor nostri. Temerile vicepremierului s-au dovedit intemeiate, din moment ce  pesedistii, liberalii si conservatorii nici nu au asteptat ca noul cabinet sa fie investit si s-au repezit sa-si imparta functiile din esalonul doi, sefiile de deconcentrate etc.

La Finante nu e loc de “prietenie politica”

In ceea ce priveste Ministerul de Finante, institutie condusa de Florin Georgescu, aici secretarii de stat si sefii de departamente vor ramane pe functii. Si asta pentru ca Georgescu, in calitate de prim-viceguvernator al BNR, a avut o buna colaborare cu vechea  echipa de secretari de stat si nu vrea, nici macar pentru sase luni, sa aiba alaturi niste figuranti sustinuti politic. In asentimentul lui Florin Georgescu este si Leonard Orban, ministrul Afacerilor Europene optand, la randul lui, sa joace in aceeasi echipa, preferand tehnocratii si nu oamenii impinsi de partide.

author avatar
Adelina Ionicel
1.031 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger