AcasăNewsFlorin Georgescu ii da cu legea-n cap lui Dan Radu Rusanu

Florin Georgescu ii da cu legea-n cap lui Dan Radu Rusanu

Florin Georgescu l-a indemnat pe senatorul PNL sa se documenteze inainte sa vorbeasca

Dan Radu Rusanu si-a gasit nasul. Incercand sa paseze “bomba” Oltchim din curtea Ministerului Economiei in cea a Ministerului Finantelor Publice, liberalul a starnit furia lui Florin Georgescu.

Florin Georgescu l-a indemnat pe senatorul PNL sa se documenteze inainte sa vorbeasca

“Greseala Guvernului, prin Ministerul de Finante, este ca nu a asigurat un capital de lucru de 40-50 de milioane, ca Oltchimul sa mai functioneze inca cinci-sase luni de zile, timp in care se putea asigura un investitor puternic”, a afirmat Dan Radu Rusanu, evitand sa mentioneze si greselile ministerului Economiei, condus de colegul Daniel Chitoiu. Ghinionul lui Rusanu a fost ca si-a ales prost tinta.

Dan Radu Rusanu nu si-a dat seama cu cine se pune

Prin urmare, fara prea multe menajamente, ministrul Finantelor, Florin Georgescu, l-a indemnat  pe liberal sa  se informeze mai bine inainte sa deschida gura, aratand ca acordarea unei garantii de stat pentru Oltchim, pentru facilitarea contractarii unui credit bancar, ar fi incalcat legislatia interna si  pe cea europeana.  “In conformitate cu normele europene, pentru acordarea unei garantii de stat este necesara notificarea Comisiei Europene de catre Ministerul Economiei, deoarece exista riscul distorsionarii competitiei de pe piata unica europeana, constituind, in acelasi timp, ajutor de stat. Din consultarea expertilor CE a rezultat ca perioada minima de analiza a cererii de garantie este de 5-6 luni, iar probabilitatea primirii unui raspuns negativ este foarte ridicata. Acordarea garantiei fara acordul CE ar fi condus la recuperarea, pe baza deciziei forului european, a intregii sume de la decidentii nationali, care ar fi incalcat, astfel, cadrul legislativ european si national”, a explicat ministrul Finantelor.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.216 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger