AcasăNewsFlorin Cîțu, lămuriri despre un nou lockdown național. Va accepta propunerea secretarului...

Florin Cîțu, lămuriri despre un nou lockdown național. Va accepta propunerea secretarului de stat Andreea Moldovan?

Florin CituFlorin Cîțu, lămuriri despre un nou lockdown național. Va accepta propunerea secretarului de stat Andreea Moldovan?

Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri, la Guvern, că nu va exista în România o nouă carantină națională, așa cum a propus secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan.

„Am avut o discuţie cu doamna secretar de stat. Vă dădea un exemplu teoretic. Nu era o propunere în acest sens. Nu luăm în calcul o nouă carantinare, eu m-am opus din primul moment. Nu va exista în România un lockdown generalizat, nu va exista nicio carantinare”, a declarat Florin Cîțu.

„Mergem în direcția relaxării, dar cu această condiție, să ne vaccinăm cu toții. 1 iunie se poate întâmpla doar dacă ne vaccinăm, altfel nu avem șanse”, a mai spus premierul, făcând referire la termenul anunțat zilele trecute potrivit căruia de la 1 iunie se poate discuta „despre revenirea la normalitate”.

Andreea Moldovan: „Două săptămâni de carantină ar face minuni”

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan susține că o carantină de două săptămâni la nivel național „ar face minuni” în România. „Perioada de incubație a virusului este de două săptămâni, ceea ce înseamnă că dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul, el se poate stopa. Două săptămâni de carantină ar face minuni”, a spus Andreea Moldovan la DigiFM.

Aceasta a precizat că înțelege de ce românii se tem atât de tare de o astfel de măsură. „Este o decizie dificilă și care ar fi cu siguranță greu acceptată, în primul rând de către populație, pentru că ne e teamă de constrângeri și de limitări și înțeleg asta. În al doilea rând, într-adevăr sunt sectoare care trebuie să funcționeze mai departe. Repet, cred că depinde de fiecare dintre noi, nu trebuie ca niște lucruri să fie impuse, suntem deja la un an de pandemie, nu mai este ceva nou și necunoscut cum era acum un an”, a adăugat secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

Cîţu, condiţie pentru redeschiderea sectorului HoReCa

Premierul Florin Cîțu susține că sectorul HoReCa ar putea să nu mai depindă de rata de incidență pentru funcționare dacă toți angajații o să fie vaccinați. E un scenariu avut în lucru de șeful Guvernului în planurile viitoare pe care le are când se pregătește marea redeschidere.

„Toate măsurile pe care le-am luat au fost de la cele mai simple la cele mai drastice. Acum o să fie la modul invers. Dacă o să avem toate persoanele vaccinate putem să discutăm să nu mai depindă sectorul horeca de rata de incindeță. E un scenariu de lucru, dar trebuie să vedem cum evoluează cazurile. Avem două momente reper: unul este acela în care atingem 5 milioane de oameni vaccinați”, a declarat miercuri şeful Guvernului.

author avatar
Andrei Ștefan
182 afisari

1 COMENTARIU

  1. Tu tampita de Moldovan, sa iti dea Catu 2 saptamani suturi in cap tie, chiar ar face minuni, sau ar genera un micut rasboi civil, asa de inceput de drum 🙂 Tampita dracului, si narcisista in plus 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger