AcasăNewsFlorin Cîțu i-a pus cu botul pe labe! Cum a răspuns premierul...

Florin Cîțu i-a pus cu botul pe labe! Cum a răspuns premierul ŞANTAJULUI încercat de furnizorii de energie

florin-cituFlorin Cîțu i-a pus cu botul pe labe! Cum a răspuns premierul ŞANTAJULUI încercat de furnizorii de energie

Florin Cîțu a ieşit cu răspunsul pe care-l aşteptau furnizorii de energie, care au cerut scutirea de la plata TVA pentru un cost mai mic la facturile pentru populaţie.

Răspunsul este: NU!

Cum explică Florin Cîţu refuzul

Am venit cu soluția de a aduce mai aproape implementarea legii consumatorului vulnerabil, în loc de octombrie 2022 să se aplice de la 1 ianuarie 2022.

Avem o soluție de a compensa o parte din factură pentru lunile de iarnă de anul acesta pentru consumatorii vulnerabili.

Nu vreau să umblăm la sistemul fiscal pentru că după aceea este foarte greu să revenim asupra lui și implicațiile sunt total diferite. Dar vom susține în această iarnă consumatorii vulnerabili și o mare parte a populației va trece peste această iarnă fără să aibă un impact din creșterea prețurilor…

Vom compensa o parte din factură. Multe din aceste companii au avut profituri mai mari decât se așteptau așa că sunt sigur că există resurse pentru a susține”, a declarat premierul.

Controale la furnizorii care au ridicat preţul

ANRE și Autoritatea Națională pentru Protectia Consumatorilor vor demara o serie de controale la anumiți furnizori care au încheiat contracte cu preț ferm pentru un an de zile și care, acum, notifică consumatorii casnici că vor să schimbe prețul, a anunțat, sâmbătă, ministrul Energiei Virgil Popescu.

Acest lucru nu se poate! ANPC să verifice această situație pentru că o poate încadra la ofertă înșelătoare! Iar ANRE poate amenda furnizorii cu până 5 % din cifra de afaceri dacă furnizorii nu respectă legea”, a declarat, la Realitatea Plus, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

author avatar
Andrei Ștefan
1.549 afisari

11 COMENTARII

  1. Adica mai bine sa fim dependenti de guvern decat de capul nostru. Guvern de dreapta. Sigur ca da.

  2. Ba nu. Scazi tva progresiv. Facturi de peste 200 roni la 1000. Atentie functie de m² ca daca ai vila nu se cade ca iti da mana.

    • Si maresti tva pe profit. Facturi mai mari profit mai barosan. Mareste facturile si profit baban din tveaul pe profit, facem autostrazi pensii educatie teatre armate nimic mai drept si de dreapta.

  3. Eliminați intermediarii care parazitează sistemul energetic. Deconectați de la sistem rău-platnicii, băgați în pușcărie hoții de energie. Toate pierderile și hoțiile scoase din prețul energiei.

  4. La fel extracția rapida a gazelor din MN cat si urgentarea americanilor in marirea centralei atomice de la Cernavoda aduce nu doar un pret mic in buzunar pt roman ci si independenta energetica a Romaniei.

    • Impozit pe profit progresiv firmelor de energie și obligatoriu trecut prețul de cumpărare pe factura pt a vedea adaosul comercial…
      Obligativitatea de a monta contori cu telegestiune și cu preplata…moderne . Rezilierea online prin un simplu click în aplicațiile specifice și ticket cu număr atât la companiile de energie cât și de telefonie internet sau tv. Suntem bătaia de joc a unor companii uriașe… Controlat de stat monopolul prețul apei potabile care este ff mare raportat la pib per capita și salariile minime. Tarif transport energie pe transe de consum pt a proteja pe cei cu consum mic până în 150 kwh / lunar. Eliminarea platii cash a combustibililor benzina motorina gpl pt a elimina evaziunea . Eliminarea platii cash la orice cazare in Romania . Eliminarea platii cash la automatele de băuturi și mâncare /fructe . Ele minarea platii cash la spălătorii automate ( evaziune uriașă) . Vânzarea pâinii pe kg nu pe bucata ca în Europa de Vest ( se fura la gramaj) masiv.

  5. Arză var gazu la guvern. Ăla pe care il dati la lume. Lua var ăla cu coasa la guvern. Rapandule idioate.

  6. Care e definitia „consumatorului vulnerabil” ?
    Cei cu venituri mici sau cei care nu si declara veniturile dar stau in case mari si au bmw la poarta ?

  7. Măturat păduchii ce nici nu scot gaze, nici nu le duc pe conducte, ce doar citesc contorul de două ori pe an, adică păduchii cu liberalizare și bursa. Costurile de extracție și transport sînt mici din prețul final.
    Restul, treaba cu fără TVA sau „consumatori vulnerabili” e doar acoperire a furtului.

  8. Guvern de rahat complice cu furnizorii de energie, de asta s a grabit liberalizarea
    Mafia din energie isi primeste rasplata
    Cred ca e aglomeratie mare prin unele „off-shore”-uri….
    Ne vor duce in sapa de lemn cu zambetul pe buze….”romanii sunt mai fericiti”, nu ?,!?

  9. Datorita marilor succese in propasirea natiei catre prapastie la National a fost creat Fan Club Florin Citu condus de ziariciul coada de topor Fane.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger