AcasăNewsFlorile aduse din Olanda au... paduchi, spune ministrul Valeriu Tabara

Florile aduse din Olanda au… paduchi, spune ministrul Valeriu Tabara

Florile aduse din Olanda nu au bacterii, ci paduchi. Cel putin asa indica primele rezultate ale analizelor de laborator, rezultatele finale urmand sa fie gata in jurul orei 16:00, a declarat ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara.

„Acum avem date partiale pentru sase probe, iar alte 17 sunt in lucru. Probele finale vor veni in jurul orei 16:00”, a spus Tabara. Ministrul a precizat ca sunt doar rezultate partiale pentru ca procedurile sunt mai dificile in cazul analizelor privind agentii patogeni, fitopatogeni sau bolile fitopatogene.

„Este o procedura putin mai dificila. Deci continua analizele pe zona de virusi, micologie si bacteriologie. Pana acum au fost facute determinari pentru insecte daunatoare. Au fost gasite insecte daunatoare la cele sase probe, dar nu de carantina”, a mai spus ministrul.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a anuntat miercuri ca a informat Comisia Europeana, Ambasada Olandei si Serviciul Fitosanitar din Olanda asupra actiunii de monitorizare a achizitiilor intracomunitare de produse de origine vegetala derulate incepand cu data de 17 septembrie 2011.

„In cazul in care rezultatele analizelor de laborator vor evidentia prezenta anumitor organisme de carantina, autoritatile fitosanitare teritoriale vor aplica una sau mai multe dintre masurile oficiale, in caz contrar marfa va putea fi comercializata, urmand ca Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), prin Agentia Nationala Fitosanitara sa informeze de indata autoritatea fitosanitara din Olanda si Comisia cu privire la cele constatate si la masurile pe care le-a luat”, se arata intr-un comunicat al MADR.

873 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger