AcasăNewsFlorea, propusa a treia oara la sefia DNA. Toader cere presedintelui "sa...

Florea, propusa a treia oara la sefia DNA. Toader cere presedintelui „sa isi reconsidere refuzul bazat pe motive inexistente”

La doar o zi, practic, de cand de la Cotroceni se faceau publice motivele pentru care Klaus Iohannis nu a dat curs propunerii de numire a Adinei Florea in functia de procuror-sef al DNA, dupa ce ministrul Justitiei trimisese deja in doua randuri la Presedintie documentatia din care sa reiasa ca aceasta este desemnata pentru conducerea Directiei Nationale Anticoruptie, Tudorel Toader a revenit cu a treia „incercare”.

Ministrul Justitiei insusi a anuntat joi dupa-amiaza, facand si un soi de cronologie a situatiei, ca a trimis la Cotroceni documentatia la care facea referire presedintele, in speta adeverinta de la CNSAS, care sa ateste ca procurorul propus la varful DNA nu are calitatea de colaborator si solicitarea de a-si reconsidera „refuzul bazat pe motive inexistente”.

Redam in cele ce urmeaza, integral, mesajul postat de Tudorel Toader pe Facebook:

„Din categoria ” Sa citim pana/poate intelegem !

Presedintele Romaniei a respins cele 5 propuneri de numire in diferitele functii de conducere, din cadrul Ministerului public, pe motive de nelegalitate, constand in lipsa adeverintei de la CNSAS, din care sa rezulte lipsa „calitatii” de colaborator.

Pe 27 decembrie 2018, am revenit catre presedintele Romaniei, solicitand reevaluarea propunerilor formulate, motivand faptul ca nu poate fi vorba despre o nelegalitate.

La randul sau, presedintele a revenit, reiterand asa-zisa nelegalitate referitoare doar la Adina Florea, constand in aceea ca „…in continuare, documentatia transmisa nu contine dovada care sa ateste indeplinirea conditiei prevazute de art. 48 alin 10) din Legea nr. 303/2004, respectiv aceea ca persoana propusa sa nu fi facut parte din serviciile de informatii inainte de 1990 si nici sa nu fi colaborat cu acestea”.

Pe data 28 decembrie 2018, CNSAS a transmis catre sectia de procurori din CSM, adeverintele din care rezulta indeplinirea cerintei legale de catre fiecare dintre cele 5 candidate. Respectivele adeverinte au fost transmise catre MJ tocmai pe data de 09 ianuarie 2019.

Astazi, 10 ianuarie 2019, in urma cu cateva minute, am transmis catre presedinte respectivele adeverinte din care rezulta indeplinirea cerintelor legale privind propunerile formulate, solicitand sa isi reconsidere refuzul bazat pe motive inexistente.”

391 afisari

6 COMENTARII

  1. N-auzi bre ca e securista. L-a pupat în cur pe Vlad și pe Postelnicu. Vorba lui Postelnicu în 89 când a fost prins de mulțime a spus „AM FOST UN DOBITOC”… După toate dicționarele dobitoc înseamnă lipsit de bun simt și inteligenta. Asta era securitatea un prost, un organ lipsit de bun simt și inteligenta.

  2. Adina Florea
    De la Wikipedia, enciclopedia liberă
    Jump to navigationJump to search

    ,,A făcut școala și liceul la Târgu Ocna,” ?
    Opinați că un astfel de fapt ar explica insistența ministrului de la Iași ?

    Ați zicecă atitudinea ministrului de la Universitatea din Iași este una ce prezintă caracteristicile „traficului de influențăȚ ?

  3. Opinați totuși că faptul că domnul ministru de la Universitatea din Iași și de pe unde a mai fost dumnealui propune îndeosebi persoane din zona Moldovei este totuși de apreciat, ca patriotism local, în întrecerea (probabil intelectuală) pe care pare a o duce cu persoanele cu funcții în instituțiile justiției din zona Transilvaniei ?

  4. Ați remarcat că, oarecum ,de regulă, posesorii de chelie și purtătorii de mustață sunt persoane „ceva mai insistene” ?

  5. Totuși domnul Tăriceanu și doamna Elenea Udrea nu ar putea fi incluși nici în categoria posesorilor de chelie nici în aceea a putătoriilor de mustață, dumnealor fiind oarecum ca niște ”excepții” printre persoanele insistente, alături probabil și de doamna Macovei, doamna Pippidi și probabil și alții ? Deci, ăștia pe care îi menționarăm ar fi „excepțiile”, însă ar mai putea fi , și alții ?

  6. Păi despre domnul guvernator Isărescu sau domnul consilier Vasilescu, ați putea zice că nu ar fi și dumnealor , insistenți ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger