AcasăNewsFlăcările, înalte cât un bloc. Infernul „Oak Fire” devorează California - VIDEO

Flăcările, înalte cât un bloc. Infernul „Oak Fire” devorează California – VIDEO

Flăcările, înalte cât un bloc. Infernul „Oak Fire” devorează California - VIDEO / Foto: printscreen

Un incendiu uriaș, denumit „Oak Fire”, a izbucnit încă de vineri în apropiere de micul oraș Midpines, în California, SUA, și a ars deja aproximativ 6.977 de hectare de vegetație, potrivit celui mai recent raport. 2.500 de pompieri sunt mobilizați la periferia parcului Yosemite. Peste un milion de litri de apă au fost deversați.

Cele 17 elicoptere se luptau în continuare, luni, cu flăcările uriașe ale incendiului „exploziv”, care continua să se extindă într-un ritm „foarte rapid” pe dealurile împădurite din centrul Californiei, în apropiere de celebrul parc național Yosemite.

„Venea direct spre noi”

Fiind deja cel mai mare incendiu de vegetație din California din acest sezon, „Oak Fire se mișcă foarte repede, iar fereastra de oportunitate pentru a evacua oamenii este limitată”, a declarat pentru CNN Jon Heggie, un oficial californian responsabil cu incendiile. Luni, elicopterele au aruncat 1.135.623 de litri de apă deasupra flăcărilor.

Potrivit expertului, viteza și comportamentul incendiului sunt „cu adevărat fără precedent”. „Flăcările aveau până la 30 de metri înălțime”, a declarat David Lee, un evacuat, pentru ziarul Santa Cruz Sentinel. „Venea direct spre noi. Acesta este de departe cel mai rapid incendiu pe care l-am văzut vreodată”, a adăugat Lee.

Incendiul amenință câteva mii de locuințe din mici comunități rurale din comitatul Mariposa, la poalele munților Sierra Nevada, unde câteva mii de persoane au rămas sub ordin de evacuare.

„Oak Fire, descris ca fiind un „megaincendiu”, este alimentat de copaci morți și de tufișuri uscate în această regiune, care, la fel ca cea mai mare parte a Californiei, se confruntă cu o secetă cronică, scrie Le Monde.

Aproximativ 3.000 de persoane au fost evacuate până în prezent, au declarat oficialii. Guvernatorul Californiai a declarat stare de urgență.

În ultimii ani, Vestul american s-a confruntat deja cu incendii forestiere de dimensiuni și intensitate excepționale, cu o creștere semnificativă a sezonului de incendii, un fenomen pe care oamenii de știință îl atribuie în principal schimbărilor climatice.

author avatar
Tudor Borcea
234 afisari

4 COMENTARII

  1. Vai ca-mi vine sa plang cu lacrimi de crocodil pentru miliardarii de carton si austriecii din California Cand eram copii aveam o vorba pentru genul asta de evenimente,era una care se culca cu araboii bogati de pe la14ani si deja se dereglase hormonal,avea par pe fata si pe picioare.Un prieten zice- Uite bah frumusete de fata i s-au pleostit complet tzatzele si acum are par pe fata si pe picioare la14ani.Si eu raspund-DA FRATE MI S-A UMPLUT P..A DE LACRIMI,ASA CA MAI BEAU O BERE SI MA PIS.Ha Ha Ha

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger