AcasăNewsFlacari uriase pe calea ferata in SUA. Vagoanele unui tren deraiat ard...

Flacari uriase pe calea ferata in SUA. Vagoanele unui tren deraiat ard ca o torta (VIDEO)

Urmarile unui incident deosebit de grav sunt inca vizibile de la zeci de kilometri distanta de zona in care mai multe vagoane ale un tren care transporta petrol au sarit de pe sine, iar combustibilul s-a aprins, generand un incendiu de proportii. Din fericire, nu exista informatii privind eventuale victime.

Accidentul a avut loc luni noapte (ora Romaniei-n.r), in statul american North Dakota. Autoritatile au intervenit de urgenta pentru a izola locul in care mai multe vagoane ale trenului de marfa au fost cuprinse de flacari uriase. Fumul degajat de incendiu este foarte dens, iar zecile de pompieri care au ajuns la interventia riscanta se lupta sa tina sub control valvataia.

Cel mai probabil, flacarile vor fi lichidate in urmatoarele ore, pentru ca, potrivit CNN, pompierii s-au vazut nevoiti, din cauza intensitatii incendiului, sa lase vagoanele pline cu combustibil sa arda. Pana cand situatia va reveni la normal, oficialii le-au cerut locuitorilor din oraselui Casselton, situat in apropierea locului dezastrului sa ramana in case, pentru a nu-si pune sanatatea in pericol, inhaland fum.

Cauzele ce au dus la deraierea trenului incarcat cu produse petroliere nu sunt cunoscute deocamdata. Se ia in calcul varianta ca garnitura sa se fi lovit de un alt tren de marfa, inainte sa iasa de pe sine, iar in urma coliziunii sa se fi declansat focul. La locul incidentului s-a deplasat si o echipa de specialisti, care vor face o ancheta pentru a stabili ce s-a intamplat.

Sursa foto: captura CNN

361 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger