AcasăNewsFiul vitreg al ministrului Apararii, Dumitru Samson, trimis in judecata pentru fraudarea...

Fiul vitreg al ministrului Apararii, Dumitru Samson, trimis in judecata pentru fraudarea referendumului

Fiul vitreg al ministrului Apararii Corneliu Dobritoiu, Dumitru Samson, a fost dat in judecata, alaturi de alte 16 persoane, pentru mituirea alegatorilor in scopul determinarii de a participa la referendumul din 29 iulie 2012.

Dumitru Samson a fost deferit justitiei sub aspectul savarsirii infractiunii de promisiune, oferire de bani, bunuri sau alte foloase pentru a impulsiona electoratul sa voteze, in cadrul referendumului de demiere a lui Traian Basescu. De asemenea fiul vitreg al ministrului mai este acuzat si de asociere in vederea savarsirii de infractiuni.

Astfel, in data de 29 iulie 2012, Samson Dumitru a initiat si s-a asociat cu sase din persoanele cercetate in acelasi dosar, carora le-a promis si remis suma de 14.000 lei, in vederea atingerii scopului. In aceeasi zi, baiatul lui Dobritoiu a oferit, prin intermediul coinculpatilor, sume de bani (cate 50 de lei) alegatorilor din cadrul unor comunitati defavorizate din comuna Floresti, judetul Cluj. Tot atunci ei au dat si mancare si bautura in valoare de 1500 de lei unor comunitati, din judetul Cluj, in acelasi scop.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Judecatoriei Cluj-Napoca.

 

author avatar
Alina Costache
603 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger