AcasăNewsFiul presedintelui AVAS, condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare!

Fiul presedintelui AVAS, condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare!

Andrei Popa, fiul presedintelui AVAS, a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti la trei ani si sase luni de inchisoare pentru detinere de droguri de risc pentru consum propriu.

Potrivit deciziei Tribunalului Bucuresti, Andrei Popa a fost achitat pentru trafic de droguri de risc, dar condamnat la sase luni de inchisoare pentru detinere de droguri de risc pentru consum propriu. Instanta a revocat suspendarea conditionata sub supraveghere a unei pedepsei de 3 ani de inchisoare aplicata prin sentinta penala nr. 238/12.06.2009 pronuntata de Tribunalul Constanta intr-un alt dosar al lui Andrei Popa si a dispus executarea in intregime a acestei pedepse.
In final, fiul sefului AVAS va executa pedeapsa de 3 ani si sase luni de inchisoare, din care se va deduce perioada petrecuta in arest preventiv, de la 1 august 2011. Hotararea poate fi atacata cu apel la Curtea de Apel Bucuresti. In 29 august 2011, fiul presedintelui AVAS a fost trimis in judecata alaturi de Elias Popescu, ambii fiind acuzati de trafic de droguri.

O zi mai tarziu, instanta Tribunalului Bucuresti a constatat legalitatea si temeinicia masurii arestarii preventive a lui Andrei Popa. Decizia a fost contestata de fiul presedintelui AVAS la Curtea de Apel Bucuresti, care in 7 septembrie i-a respins ca nefondat recursul. Ulterior, la termenul din 21 noiembrie al dosarului in care este acuzat de trafic de droguri, instanta Tribunalului Bucuresti i-a respins o cerere de liberare provizorie sub control judiciar. Andrei Popa a contestat decizia la Curtea de Apel Bucuresti, care in 24 noiembrie i-a respins ca nefondat recursul.

„(…) in niciun moment nu am avut cunostinta de faptul ca fiul meu ar fi desfasurat vreo activitate de natura infractionala. Am siguranta si convingerea ca organele de cercetare penala, precum si instantele de judecata competente, vor analiza si vor decide in conformitate cu prevederile legale. In calitate de parinte, imi exprim regretul pentru faptele de care fiul meu este acuzat si precizez ca el si doar el este singurul raspunzator de cele intamplate si singurul care trebuie sa suporte consecintele legale ale faptelor sale”, declara presedintele AVAS, Aurelian Popa, intr-un comunicat transmis presei.

author avatar
Ciprian Purice
145 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger