AcasăNewsFiul lui Osama bin Laden se declara printul mostenitor al Al-Qaida

Fiul lui Osama bin Laden se declara printul mostenitor al Al-Qaida

Hamza (foto) si Osama (foto jos), adica aschia nu sare departe de trunchi

Hamza, fiul cel mic al fostului inamic public numarul unu, Osama bin Laden, a difuzat primul sau discurs pe Internet, unde declara ca va continua si promova ideile tatalui sau, cerandu-le tuturor jihadistilor sa se uneasca impotriva SUA si a aliatilor sai.

Hamza (foto) si Osama (foto jos), adica aschia nu sare departe de trunchi

Potrivit unor estimari, Hamza bin Laden are la ora actuala 23 sau 24 de ani. In primul sau discurs filmat, el spune ca va continua ideile tatalui sau si cere vechilor combatanti care au aderat la Al-Qaida sa ”mute razboialele din Kabul si din Gaza in Bagdad, Washington, Londra, Paris, si Tel Aviv”. Materialul filmat ar fi putut fi realizat in primavara acestui an dar decizia de a-l publica dateaza din august 2015, noteaza Russia Today. Dupa moartea, in 2011, a teroristului cel mai cautat de Statele Unite, Hamza era si el consierat mort, ucis de armata americana in acelasi timp cu tatal sau. Se vede treaba ca lucrurile nu stau deloc asa, si nu numai in cazul acestuia, Pentagonul anuntand deseori moartea a diferiti lideri teroristi ca apoi aceste informatii sa fie dezmintite.

Toate sansele la titlu

Osama bin Laden

Documentele gasite de armata americana in locuinta lui Osama bin Laden arata ca Hamza a fost pregatit inca de mic sa devina printul mostenitor al Al-Qaida. De altfel, Hamza a parcitipat la atacurile pe care organizatia terorista le-a facut in Pakistan, in 2005. In 2001, cand Hamza nu avea decat 11 ani, televiziunea Al-Jazeera a difuzat un video in care apare antrenandu-se impreuna cu combatantii talibani in Afganistan. In Orientul Mijlociu, succesiunea joaca un rol foarte important iar Hamza bin Laden are toate sansele sa-l inlocuiasca pe mana dreapta a tatalui sau, Ayman al-Zawahiri, actualul sef Al-Qaida si sa devina astfel noul lider al organizatiei teroriste, apreciaza observatorii. ”Cu Hamza, Al-Qaida spera sa-si reinoiasca popularitatea, revigorand simbolul Al-Qaida egal bin Laden”, a declarat Rita Katz, directorul serviciului privat de informatii SITE (Search for International Terrorist Entities)

Libia se declara ”incapabila” sa lupte contra Daesh

Guvernul libian recunoscut de comunitatea internationala a cerut ajutor tarilor arabe in lupta contra ISIS, pe fondul noilor infruntari, sambata si duminica, in orasul Sirt, cu jihadistii Statului Islamic, noteaza Sputnik. Autoritatile au precizat ca sunt ”incapabile sa faca fata Daesh datorita embargoului asupra armelor impus militarilor” de catre ONU, incepand cu 2011. Dupa caderea regimului Gaddafi, tara se afla in haos politic si economic.

Seful Boko Haram dezminte moartea si inlocuirea sa

Abubakar Shekau a dezmintit, duminica, intr-o inregistrare audio, informatiile potrivit carora ar fi fost ucis sau inlocuit de la sefia grupului islamic Boko Haram, acuzandu-l pe presedintele Ciadului,  Idriss Deby Itno de ”minciuni”, informeaza Afp.  Deby a declarat, saptamana trecuta, ca Boko Haram a fost ”decapitata” si va disparea anul acesta, precizand ca Shekau a fost inlocuit de Mahamat Daoud, personaj necunoscut la ora actuala.

Sute de arestari in Arabia Saudita in legatura cu ISIS

Peste 400 de persoane au fost arestate de catre autoritatile saudite pentru legaturi cu organizatia terorista Statul Islamic, informeaza RIA Novosti. Potrivit serviciilor de securitate, este vorba de rezidenti din 19 tari, majoritatea lor incercand sa recruteze sauditi in randurile ISIS, via retelele sociale. In ultimele luni, tara a fost teatrul mai multor atentate revendicate de ISIS, Arabia Saudita fiind unul din aliatii cheie in regiune ai Coalitiei antiteroriste impotriva ISIS .

author avatar
National
242 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger