AcasăNewsFiul lui Muammar Gaddafi, condamnat la moarte

Fiul lui Muammar Gaddafi, condamnat la moarte

Saif al-Islam Gaddafi

Magistratii unui tribunal libian au decis, marti, sa-l condamne la moarte pe Saif al-Islam Gaddafi, fiul fostului dictator Muammar Gaddafi.

Saif al-Islam Gaddafi

Saif a fost condamnat la moarte, alaturi de alti opt colaboratori, pentru crime de razboi comise in timpul revolutiei din 2011.

Saif a fost gasit vinovat de reprimarea sangeroasa a protestelor din timpul primaverii arabe. Alaturi de Saif au mai fost condamnati la moarte, printre altii, Baghdadi al-Mahmoudi, prim-ministru al Libiei sub dictatura lui Muammar Gaddafi, sau Abdullah Senussi, fostul sef al serviciilor speciale.

Interesant este ca Saif nu a fost prezent la proces, fiind audiat prin intermediul unei transmisiuni video. Saif nu este in mainile autoritatilor, fiind retinut de o grupare rebela ce refuza sa-l predea.

Saif al-Islam Gaddafi, in varsta de 43 de ani, si-a luat doctoratul in Stiinte Economice la Londra si s-a iubit cu Orly Weinerman, celebru fotomodel israelian. In plus, Saif este considerat un apropiat al Printului Albert de Monaco si al lui Tony Blair, fost prim-ministru al Marii Britanii.

author avatar
Cristi Ionita
352 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger