AcasăNewsFiul lui Corneliu Dobritoiu, cinci ani de inchisoare

Fiul lui Corneliu Dobritoiu, cinci ani de inchisoare

Dumitru Samson

Dumitru Samson, fiul vitreg al generalului Corneliu Dobritoiu, a fost condamnat la cinci ani de inchisoare pentru implicarea sa in dosarul campaniei „Tara de basm”.

Dumitru Samson

Dumitru Samson, director economic si asociat la SC SM ART Advertising Grup SRL, a fost acuzat ca a comis mai multe infractiuni in urma carora s-a ales, in mod ilegal, cu un contract de achizitii publice in valoare de 1,7 milioane de euro.

Magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti sustin ca lui Dumitru Samson i-a fost atribuit in mod ilegal contractul de achizitii publice privind promovarea ofertei turistice romanesti in strainatate.

Mai mult, Samson ar fi oferit, in cele din urma, cinci clipuri publicitare pentru promovarea Romaniei. Anchetatorii au stabilit ca pretul total al clipurilor nu poate depasi 200.000 de euro. Restul de bani, 1,5 milioane de euro, este considerat prejudiciu.

Initial, fiul vitreg al lui Corneliu Dobritoiu fusese achitat. Dumitru Samson merge acum dupa gratii, decizia CAB fiind definitiva. Alaturi de afacerist, in dosar au mai fost trimise in judecata alte 13 persoane, majoritatea sefi ai Autoritatii Nationale pentru Turism.

Fiul fostului ministru al Apararii are sau a avut mai multe probleme cu legea, fiind acuzat si de fraudarea referendumului din 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

author avatar
Cristi Ionita
784 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger