AcasăNewsFitilul secesiunii s-a aprins la Chisinau!

Fitilul secesiunii s-a aprins la Chisinau!

Dupa intalnirea secreta de la Balti despre care v-am informat pe larg in ziarul nostru de miercuri, bascanul Gagauziei, Mihail Formuzal, liderul Partidului Patriotii Moldovei, Mihail Garbuz, si episcopul Markel au hotarat sa-si uneasca fortele „impotriva unionistilor din Republica Moldova”, informeaza publicatia National de la Chisinau. Tinta: fara unionisti!

Moldova Mare, in grafie chirilica si fara unionisti

Semnificativ, la evenimentul petrecut la Chisinau, au fost invitati liderii tuturor minoritatilor nationale din republica care au fost indemnati sa organizeze in fiecare raion adunari cu cetatenii: „Si la Comrat, si la Orhei, si la Balti oamenii vor un singur lucru: sa fie lasati in pace si sa traiasca in liniste si intelegere. Sa ne unim fortele impotriva unionistilor care vor sa ne lichideze. Este o idee minunata sa scoatem lumea in piata in fiecare oras pentru a blama ideea unionista”, a declarat bascanul Mihail Formuzal.

Miscarea Moldova Mare, cu ochii spre rasarit

Primul care a semnat „pactul pentru intarirea statalitatii moldovenesti” a fost episcopul Markel care a oferit documentului „o valoare duhovniceasca. Markel a fost urmat de bascanul Mihail Formuzal, liderul partidului Patriotii Moldovei Mihail Garbuz, un reprezentant al Partidului Socialistilor, dar si de baronul romilor Artur Cerari. Conclavul a decis sa formeze si „Miscarea Populara Moldova Mare” care va apara statul. Primul Congres al miscarii va fi organizat in toamna, cand minoritatile nationale intentioneaza sa se adune pentru „aniversarea celor 665 de ani ai statalitatii moldovenesti”.

Rogozin despre URSS: “a venit momentul sa strangem pietrele”

Referindu-se la destramarea Uniunii Sovietice si marcand astfel implinirea a 24 de ani de la adoptarea, la 12 iunie 1990, a Declaratiei privind proclamarea suveranitatii Rusiei, vicepremierul rus, Dmitri Rogozin a facut, pe Twitter, o aluzie stravezie la teritoriile pierdute de Kremlin: “a venit momentul sa strangem pietrele”. Asta desi Vladimir Putin a reafirmat, in nenumarate randuri,ca Moscova nu urmareste refacerea URSS.

author avatar
Catalin Dumitrescu
647 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger