AcasăNewsFitch a retrogradat ratingul de viabilitate al BCR

Fitch a retrogradat ratingul de viabilitate al BCR

Agentia de rating Fitch a redus cu o treapta ratingul de viabilitate al BCR si nu a acordat niciun calificativ in acest sens pentru BRD.

Calitatea activelor BCR e in scadere, sustine Fitch

Fitch a mentinut ratingurile la „BBB+” ale BCR si BRD-Groupe Societe Generale, cu exceptia calificativului de viabilitate al BCR, care a fost retrogradat cu o treapta, de la „BB” la „BB-„. Fitch nu a acordat BRD un calificativ pentru viabilitate, deoarece nu a efectuat inca o evaluare completa la aceasta banca. Ratingul de viabilitate reprezinta sursa soliditatii financiare a institutiei si  exclude sprijinul extraordinar din afara bancii. Potrivit sursei, retrogradarea ratingului de viabilitate al BCR arata o inrautatire a calitatii activelor, cu efecte negative asupra profitabilitatii.

Pierderi de 200 milioane de euro

Aceste efecte s-au simtit, de altfel,  la nivelul tuturor bancilor din Romania.  Potrivit unor surse financiar-bancare, sistemul bancar a inregistrat in trimestrul al treilea o pierdere de aproape 200 milioane euro, dupa ce pe primele sase luni se raportase un profit net de circa 22 milioane de euro.

author avatar
Arpad Dobre
204 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger