AcasăNewsFiscul Brasov, amendat de ANSPDCD

Fiscul Brasov, amendat de ANSPDCD

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCD) a amendat cu 3.000 de lei Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Brasov.

Decizia a fost luata pe motiv ca reprezentantii Fiscului din Brasov nu si-au indeplinit obligatiile privind aplicarea masurilor de securitate si de pastrare a confidentialitatii datelor cu caracter personal.

Concret, decizia ANSPDCD vine dupa ce s-a descoperit ca zeci de documente si formulare care contineau date personale ale unor cetatenti sau societati comerciale au fost aruncate la tomberoanele aflate langa Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Brasov.

Conform Realitatea TV, directorul Fiscului din Brasov a caracterizat incidentul drept unul minor si sustine ca documentele aruncate la tomberoane erau doar niste ciorne „pentru ca documente cu stampila nu aveau cum sa iasa din institutie”.

De asemenea, seful Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Brasov sustine ca nu s-au descoperit persoanele care au aruncate documentele respective, dar da asigurari ca vinovatii vor fi sanctionati si ca niciun CNP nu a fost pus in pericol.

sursa foto: looms.ro

author avatar
Cristi Ionita
207 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger