AcasăNewsFiscul anunta oficial ca face verificari in privinta infomatiilor din "Panama Papers"

Fiscul anunta oficial ca face verificari in privinta infomatiilor din „Panama Papers”

„ANAF verifica implicatiile fiscale ale informatiilor “PanamaPapers””, mentioneaza, marti, reprezentantii institutiei conduse de Dragos Doros.

In conditiile in care, pe surse, aparuse inca de la primele ore ale zilei o astfel de informatie, din directia Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) a venit, practic, o confirmare a faptului ca se face o analiza ca urmare a datelor ajunse la urechile opiniei publice din Romania si din lumea intreaga, odata cu scurgerile masive de informatii de natura fiscala, care au generat investigatia jurnalistica intitulata „Panama Papers/Dosarele Panama”, dupa statul in care se alfa sediul central al firmei de avocatura de la care au provenit documentele in cauza, si care dezvaluie secrete financiare ale unor oameni politici si de afaceri cu nume sonore.

Mai mult, in urma cu doar cateva ore, mia exact in jurul pranzului, premierul insusi a facut un scurt comentariu pe acest subiect, ca raspuns la o intrebare care i-a fost adresata, respectiv daca a vorbit cu seful ANAF dupa declansarea acestui subiect de presa, avand in vedere ca s-a aflat ca in documentele apartinand Mossack Fonseca apar si numele unor romani. Ciolos a explicat la momentul respectiv faptul ca Fiscul nu are nevoie de indrumari de la seful Guvernului, pentru a-si indeplini atributiile. „Nu au nevoie de dispozitii de la primul-ministru ca sa-si faca treaba, acolo unde considera ca s-a incalcat legea”, a punctat premierul.

Va prezentam in cele ce urmeaza, integral, precizarile ANAF pe acest subiect, asa cum sunt ele mentionate in comunicatul de presa remis redactiei de catre reprezentantii Fiscului:

„ANAF a initiat un grup de lucru interdepartamental pentru verificarea implicatiilor fiscale ale informatiilor publicate prin proiectul de investigatie jurnalistica “PanamaPapers”.

Sunt alocate resurse pentru analiza datelor provenite din surse deschise, referitoare la identitatea persoanelor fizice si juridice, si corelarea acestora cu cele existente in bazele de date specifice, referitoare la conturi detinute, participatii in firme, tranzactii interne sau internationale.

In activitatea acestui grup de lucru vor fi implicati inspectori antifrauda, inspectori fiscali si inspectori specializati in verificarea veniturilor persoanelor fizice, gestionarea informatiilor fiscale si executari silite”.

–-

Cititi mai multe detalii despre acest subiect aici: Puternicii lumii isi “scalda” averile murdare in Panama!

Ancheta de proportii, in baza unei scurgeri de date/ “Panama Papers” – sau cum isi ascundeau bogatii lumii banii

Si “National” a avut o campanie despre ‘baietii destepti’ ai offshore-urilor din Panama. Cititi detalii aici: Cine sunt “baietii destepti” ai offshore-urilor din Panama despre care nu s-a scris niciodata!

Telegondolele lui Costin Marian Francu au carat milioane de euro in Panama

Denuntatorul lui Mazare si-a pitit milioanele din afacerile cu fier vechi in Panama

159 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger