AcasăNewsFiscul a modificat formularele 200 si 260

Fiscul a modificat formularele 200 si 260

Modificari. Contribuabilii trebuie sa completeze rubrici noi la formularele 200 si 260

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a anuntat ca a modificat formularele 200 si 260, in scopul simplificarii procesului de administrare a contributiilor sociale.

Modificari. Contribuabilii trebuie sa completeze rubrici noi la formularele 200 si 260

Ordinul ANAF nr. 24/2013 modifica doua dintre formularele utilizate de persoanele fizice pentru a-si declara impozitul pe venit. Potrivit AvocatNet, contribuabilii isi vor declara veniturile realizate in 2012 intr-un nou formular fiscal. De asemenea, se va modifica si formularul 260, pentru declararea sumelor platite in avans ca impozit pe profit.

Modificari la declaratia de venit

Conform actului normativ publicat de ANAF, formularul 200,  „Declaratie privind veniturile realizate din Romania”, va fi modificat prin introducerea unor informatii care sa permita stabilirea bazei de impunere pentru contributiile sociale, in functie de categoria de venit realizata. Noul model al formularului se utilizeaza pentru declararea veniturilor realizate incepand cu 1 ianuarie 2012. Asadar, in 2013, contribuabilii trebuie sa completeze si sa depuna la autoritatile fiscale noul model al formularului 200.

Denumire si rubrici noi

Declaratia 200

Ordinul ANAF modifica si formularul 260, numit anterior „Decizie de impunere pentru plati anticipate cu titlu de impozit”. Noua denumire a declaratiei 260 va fi „Decizie de impunere privind platile anticipate cu titlu de impozit pe  venit/contributii de asigurari sociale de sanatate, precum si obligatiile de plata cu titlu de contributii de asigurari sociale”. In aceasta declaratie fiscala vor fi introduse informatii referitoare la platile anticipate privind impozitul pe venit si contributia de asigurari sociale de sanatate. In formular sunt mentionate si obligatiile de plata cu titlu de contributii de asigurari sociale datorate incepand cu 1 ianuarie 2013.

Declaratia 260
author avatar
Arpad Dobre
1.520 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger