AcasăNewsFirmele sunt obligate sa devina ”societati”

Firmele sunt obligate sa devina ”societati”

Dosarul cu modificarea actului constitutiv trebuie depus la oficiul teritorial al Registrului Comertului

Din 1 septembrie 2012, firmele nu mai pot avea in denumire sintagma „societate comerciala”, ci doar „societate”. Actele constitutive trebuie modificate in maximum doi ani.

Dosarul cu modificarea actului constitutiv trebuie depus la oficiul teritorial al Registrului Comertului

La 1 septembrie 2012 va intra in vigoare atat Legea nr. 76/2012 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila, cat si Codul de procedura civila. Potrivit AvocatNet, sintagma „societate comerciala” trebuie eliminata din denumirea unei firme.

Obligatiile firmelor

Legea  prevede ca societatile inregistrate la Registrul Comertului care au in denumire sintagma „societate comerciala” sunt obligate sa efectueze demersurile necesare inlocuirii acestei sintagme cu termenul „societate”. Pana la finalizarea acestor demersuri, societatea poate functiona cu denumirea inscrisa la Registrul Comertului la data intrarii in vigoare a prezentei legi. Conform prevederilor legale, societatile care au in denumire sintagma „societate comerciala” trebuie sa se prezinte, incepand cu data de 1 septembrie 2012, la oficiile Registrului Comertului in raza carora isi au sediul, pentru a efectua modificarile cerute de lege. Data limita pentru indeplinirea acestei obligatii este1 septembrie 2014. Inregistrarea mentiunii privind modificarea actului constitutiv, ca urmare a schimbarii denumirii societatii, este scutita de taxa de inregistrare.

author avatar
Arpad Dobre
537 afisari

1 COMENTARIU

  1. Statul nostru de drept(i) e ca vecinii mei de pe scara. Nici o zi fara mutat mobila. Noile inscrieri la ORC nu costa nimic dar costa schimbarea stampilelor, a statutelor s.a.m.d.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger