AcasăNewsFirmele straine o sterg din Romania

Firmele straine o sterg din Romania

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism, Florin Nicolae Jianu, sustine o conferinta de presa la sediul ministerului, in Bucuresti, miercuri, 4 iunie 2014. MARIUS DUMBRAVEANU / MEDIAFAX FOTO

Numarul suspendarilor de firme din Romania cu capital strain a crescut cu 66,52%, in primele doua luni ale anului, comparativ cu aceeasi perioada din 2017, in timp ce numarul dizolvarilor s-a majorat cu 74,21%, potrivit datelor prezentate de Florin Jianu, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii.

Florin Jianu spune ca afaceristii straini nu mai investesc in Romania

Statistica arata, totodata, ca, in primele trei luni ale anului, cadrul legislativ a fost puternic modificat, fiind adoptate 120 de schimbari legislative la Codul fiscal, ceea ce a afectat si afecteaza activitatea IMM-urilor. „Volumul modificarilor Codului fiscal din primul trimestru al anului 2018 este cu 173% mai mare decat in primul trimestru al anului 2017, adica 120 de articole modificate sau completate in trimestrul I din 2018, in conditiile in care anul trecut s-a inregistrat un record de modificari legislative fiscale. Cu acest volum imens de acte normative modificate, este previzibil ca Romania va continua sa se situeze si anul acesta pe nedoritul prim loc in topul regional al modificarilor legislative, in timp ce in tarile vecine tendinta este de simplificare si asigurare a unui cadru legislativ stabil si predictibil, conditie esentiala pentru investitori”, a subliniat Jianu. Evident acest modificari au stat la baza deciziei multor investitori straini de a-si inchide afacerile de la noi.

author avatar
Catalin Dumitrescu
582 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger