AcasăNewsFirme obligate sa-si schimbe denumirea

Firme obligate sa-si schimbe denumirea

Reprezentantii firmelor al caror nume contine sintagma „societate comerciala” trebuie sa schimbe titulatura incepand din 1 februarie 2013

Anumite firme sunt obligate din 2013 sa-si schimbe denumirea, in conformitate cu prevederile Codului de procedura civila.

Reprezentantii firmelor al caror nume contine sintagma „societate comerciala” trebuie sa schimbe titulatura incepand din 1 februarie 2013

Fie ca este vorba de societati in nume colectiv (SNC), societati in comandita simpla (SCS), societati in comandita pe actiuni  (SCA) sau societati cu raspundere limitata (SRL), firmele care au in denumirea lor sintagma „societate comerciala” (S.C. Societatea Comerciala Ionescu SRL, de exemplu), trebuie sa renunte la aceasta formulare. Potrivit articolului 30 din legea 26/1990,  denumirea firmei contine, in cazul societatilor cu personalitate juridica, numele unuia sau mai multor asociati si/sau o denumire proprie, de natura sa o deosebeasca de alte societati, neincluzand insa si forma juridica sub care  isi desfasoara activitatea intreprinderea in cauza.

Prevederi legale

Pentru a evita eventuale induceri in eroare a unor firme, legea 76/2012 obliga societatile care au in denumire sintagma „societate comerciala” sa o inlocuiasca, folosind termenul „societate” (sau nume de asociati ori alte deumiri). Potrivit AvocatNet, aceasta prevedere intra in vigoare la 1 februarie 2013, iar firmele au termen pana la 1 februarie 2015 sa o puna in practica, prin modificarea actului constitutiv. Conform articolului 79 din legea 76/2012, pana la finalizarea acestor demersuri, societatea poate functiona cu denumirea inscrisa in registrul comertului la data intrarii in vigoare a legii. Inregistrarea mentiunii privind modificarea actului constitutiv ca urmare a schimbarii denumirii societatii este scutita de taxe.

author avatar
Arpad Dobre
342 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger