AcasăNewsFirma privata, abonata la contracte cu statul. Metrorex, stoarsa de zeci de...

Firma privata, abonata la contracte cu statul. Metrorex, stoarsa de zeci de milioane de euro de Metroul SA dupa modelul „Radoi”

Compania Metrorex este obligata sa apeleze la serviciile Metroul SA pentru orice lucrare, fie ca este vorba despre tuneluri, fie ca e vorba de montarea unor becuri

Odata cu trecerea Metrorex in subordinea Primariei Capitalei, nu doar firma controlata de sindicalistul Ion Radoi s-ar putea trezi fara contractele profitabile din bani publici, ci si Metroul SA, care „mulge” zeci de milioane de euro de la compania de stat.

Compania Metrorex este obligata sa apeleze la serviciile Metroul SA pentru orice lucrare, fie ca este vorba despre tuneluri, fie ca e vorba de montarea unor becuri

Reporterii „National” au descoperit ca, printre firmele care capuseaza compania Metrorex obtinand profituri uriase, de ordinul zecilor de milioane de euro, se afla si SC Metroul SA. O companie cu capital integral privat, condusa de actionarii George Rozorea (5,6% din actiuni), Cecilia Victoria Ivan (6,08%), Viorica Beldean (5,7%) si Alexandru Szocs (5,08%). Dupa modelul sindicalistului Ion Radoi, care a incheiat un contract pagubos pentru Metrorex cu fosta conducere si a pus mana pe toate spatiile comerciale si publicitare din subteranele Bucurestiului (pe care le inchiriaza ulterior prin firma Sindomet Servcom SRL la preturi uriase), Metroul SA incaseaza zeci de milioane de euro doar pentru ca…exista.

Metroul SA e in toate

Pentru consultanta oferita in cazul Magistralei 5, SC Metroul SA a incasat zece milioane de euro, impreuna cu Systra SA

Contractul dintre Metrorex si Metroul SA prevede ca institutia privata sa ofere servicii de consultanta si asistenta tehnica in absolut toate contractele incheiate de compania de stat. Cu alte cuvinte, vrea, nu vrea, societatea Metrorex trebuie sa ofere partea leului firmei Metroul. Conform contractului semnat in urma cu cativa ani, Metrorex trebuie sa apeleze la serviciile Metroul SA si daca pune becuri in statiile de metrou sau daca amplaseaza banci pentru calatori. Pentru asemenea operatiuni banale, Metroul SA efectueaza masuratori, intocmeste planuri peste planuri, trimite o armata de specialisti pe teren ca sa elaboreze strategii, iar la final prezinta companiei Metrorex „nota de plata”. Care, de cele mai multe ori, are multe zerouri. Din bani publici. De exemplu, numai pentru consultanta oferita in cazul Magistralei 5 – Drumul Taberei, SC Metroul SA, in asociere cu Systra SA, a incasat aproape 45 de milioane de lei. Adica zece milioane de euro, care au intrat in contul firmei gratie contractului buclucas.

author avatar
Narcis Voica
2.591 afisari

1 COMENTARIU

  1. Asa sunt capusate toate firmele care mai sunt inca de stat, Capusarii (nu capsunarii) au facut averi frumoase din acest tip de contracte din care banuiesc ca o parte revine partidului din care face parte, inclusiv si celui care a semnat contractul din partea statului.
    Curat murdar ca sa zic asa.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger