AcasăNewsFirma odraslei lui Vacaroiu - escrocherii cu repetitie cu fonduri europene

Firma odraslei lui Vacaroiu – escrocherii cu repetitie cu fonduri europene

In calitate de presedinte al Curtii de Conturi, Nicolae Vacaroiu vegheaza la bunul mers al afacerilor pe bani publici

In timp ce Nicolae Vacaroiu, presedinte al Curtii de Conturi, vegheaza ca banii alocati de la buget sau din alte fonduri sa fie folositi corect, firma controlata de fiul sau da tepe pe banda rulanta.

In calitate de presedinte al Curtii de Conturi, Nicolae Vacaroiu vegheaza la bunul mers al afacerilor pe bani publici

Adrian Negru, mana dreapta a lui Mihail Vacaroiu (fiul presedintelui Curtii de Conturi), este acuzat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie ca a tras un tun de 92.000 de euro, folosind banii UE in alte scopuri decat cele declarate.

Adrian Negru, mana dreapta a lui Mihail Vacaroiu, a fost condamnat in 2007 intr-un dosar identic

Mai exact, Negru este acuzat ca, prin firma SC FishAgro Tour SRL Bucuresti – Filiala Braila a devenit beneficiarul proiectului „Centrul de editare programe software si de consultanta IT pentru imbunatatirea mediului economic si de afaceri”, proiect finantat prin programul PHARE – RICOP. In calitate de manager de proiect, acesta „a folosit state de plata fictive, raportari de cheltuieli nereale, insusirea unei licitatii fictive si a unor achizitii trucate, etc. in baza carora a incasat pe nedrept suma 92.166,46 euro, provenind din fonduri PHARE”, au mentionat ieri procurorii DNA.

Infractor cu lipici la bani publici

Culmea, Adrian Negru nu este la prima fapta de acest gen. El a reusit sa atraga fonduri europene cu toate ca, in 2007, a fost condamnat la sapte ani de puscarie pentru… deturnare de fonduri europene. Pedeapsa nu a fost insa definitiva, asa ca Negru a continuat sa faca bani. Cum a fost posibil asa ceva, numai Curtea de Conturi, condusa de Nicolae Vacaroiu stie! Atunci, magistratii au stabilit ca Negru, administrator al SC FishAgro Tour SRL, a furat din fonduri PHARE 200.000 de euro, bani pe care i-a trecut prin mai multe firme, pentru a se pierde urma lor. Rudele lui Negru declarau atunci ca acesta este doar un pion si ca adevaratii beneficiari ai „tunurilor” sunt patronii firmelor, printre care se afla si fiul lui Nicolae Vacaroiu. Mihail Vacaroiu nu a fost insa niciodata pus sub acuzare, nefiind audiat de catre procurorii anticoruptie, nici macar in calitate de martor.

author avatar
Narcis Voica
1.468 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger