AcasăNewsFirma lui Ovidiu Tender a intrat in insolventa

Firma lui Ovidiu Tender a intrat in insolventa

Magistratii de la Tribunalul Bucuresti au admis, marti, intrarea in insolventa a firmei Ten Airway, detinuta de afaceristul Ovidiu Tender.

Acesta solicitase intrarea in insolventa in urma cu aproximativ o luna. Exista informatii conform carora Tender a solicitat intrarea firmei in insolventa dupa ce a fost condamnat, in decembrie anul trecut, la 11 ani si patru luni de inchisoare in dosarul RAFO Onesti.

Compania Ten Airway a fost infiintata in 2010 si a operat in sistem charter si wet lease, sistem care presupune inchirierea aeronavei cu tot cu echipaj si servicii pentru a opera in numele altei companii.

Din 2013, compania a trecut pe profit, dar a inceput sa acumuleze si datorii din ce in ce mai mari. Anul trecut, afaceristul si-a incercat norocul pe segmentul curselor comerciale, printr-o colaborare cu Fly Romania, dar a renuntat dupa numai cateva luni, reclamand ca are de recuperat de la firma amintita circa 400.000 de euro.

De asemenea, Tender s-a plans ca unul dintre avioanele detinute a disparut, reprezentantii unei companii de profil facandu-l nevazut dupa ce au intentionat sa-l duca la service in SUA.

Interesant este ca, in 2013, si Uzina Vulcan a intrat in insolventa intr-un moment in care se afla in portofoliul lui Tender.

author avatar
Cristi Ionita
222 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger