AcasăNewsFirma infiintata de odrasla fostului senator Oliviu Gherman, bani de pe urma...

Firma infiintata de odrasla fostului senator Oliviu Gherman, bani de pe urma referendumului

Referendumul are si parti bune: le baga in buzunare bani frumosi celor de la Digital Data Service SRL, firma infiintata de fiul fostului senator Oliviu Gherman.

Fondator. Mihai-Liviu Gherman, CEO Forte Siemens, a pus bazele firmei cu lipici la contracte cu statul. FOTO: www-cee-siemens-com

Institutul National pentru Statistica a apelat la serviciile firmei Digital Data Service pentru „actualizarea programelor de prelucrare a datelor pentru efectuarea operatiunilor tehnice privind stabilirea rezultatelor referendumului si asigurarea suportului tehnic pe perioada utilizarii acestora”. Valoarea contractului este de 885.000 de lei, adica aproape 200.000 de euro.

Politician. Oliviu Gherman a fost senator in perioada 1990-2004. FOTO: www-ifa-mg-ro.jpg

Contractul le-a fost atribuit direct celor de la Digital Data Service, cei de la INS motivand ca nu aveau cum sa prevada situatia aparuta dupa referendumul din 29 iulie.

SRL-ul castigator – „copilul” lui Gherman

Contract. Institutul National pentru Statistica a angajat firma Digital Data Service pentru a prelucra datele de la referendum

Firma desemnata sa centralizeze datele de la referendum a fost creata de Mihai-Liviu Gherman, fiul fostului senator Oliviu Gherman, si partenerii lui de afaceri – Teodor Barlea si Florin Ducu Oprea. A castigat zeci de contracte cu statul, insa in urma cu trei ani Mihai Gherman a decis sa se retraga, facandu-i loc unui anume Radu-Dorin Vancea. In acea perioada, fiul fostului senator a fost numit director executiv al Forte Business Services, parte a grupului german Siemens.

author avatar
Narcis Voica
4.153 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger