AcasăNewsFirea se tine de cuvant: leu cu leu aduna milioane

Firea se tine de cuvant: leu cu leu aduna milioane

Stiti cum se face banul gros garantat? Iei cate putin de la toata lumea…

Asa dupa cum National” a anuntat inca de saptamana trecuta, Primaria Capitalei a adoptat proiectul de hotarare privind stabilirea nivelurilor impozitelor si taxelor locale incepand cu anul 2019. Ele vor fi marite in functie de rata inflatiei.

Stiti cum se face banul gros garantat Iei cate putin de la toata lumea

Astfel, cresterile pentru locuintele persoanelor fizice rezidente sunt de 1-2 lei pe garsoniera; 2 lei pe apartament cu doua camere; 2-4 lei la apartamentele cu trei camere si 2 -5 lei la apartament cu patru camere, au precizat reprezentantii primariei. Cresterile pentru mijloacele de transport se diferentiaza in functie de capacitatea cilindrica. Astfel, pentru autoturisme cu capacitatea cilindrica de pana la 2000 cmc nu exista crestere intrucat coeficientul de indexare este mic, iar pentru autoturisme cu capacitatea cilindrica de peste 2000 cmc cresterile variaza intre 13 si 84 de lei. Nivelul impozitului pentru autovehiculele cu masa maxima autorizata, egala sau mai mare de 12 tone, nu a fost indexat, intrucat nivelul impozitului a fost prevazut la punctele 94 si 95 din O.U.G. nr.79/ 2017 pentru modificarea si completarea Legii nr.227/2015.

Primaria cere, nu da

Desigur, bucurestenii nu sunt deloc multumiti de noua decizie, mai ales pentru ca se vad loviti de aceeasi inflatie de doua ori: odata datorita preturilor zilnice care cresc nesimtit, mai ales la alimente, si, acum si Primaria Generala iti vrea tainul. Da, dar spun oamenii, noua cine ne indexeaza veniturile cu rata inflatiei? Cel putin, daca lucrezi la privat, acest lucru este practic imposibil… Bininteles, aceeasi cetateni se tot intreaba ce face Primaria Capitalei pentru ei, ca de cand a venit Firea la “putere”, totul se desfasoara numai la timpul viitor: vom face, vom drege, s.a.m.d. Desigur, daca raspunsul la aceasta intrebare nu are cine sa-l dea, in cazul noilor impozite, Firea e pregatita sa se ascunda in spatele noului Cod Fiscal. Nu Gabriela Firea majoreaza impozitele, ci doar pune in aplicare prevederile Codului Fiscal, precizeaza Primaria Generala Bucuresti intr-un comunicat de presa. „Am vazut si eu relatarile, care sunt total neadevarate, in sensul ca nu am solicitat Consiliului General ca taxele si impozitele din Bucuresti sa fie majorate. Este vorba doar de actualizarea curata a inflatiei si acest lucru s-a intamplat in absolut toata tara, inclusiv unde sunt primari de o alta culoare politica”, a mai bagat Firea o scuza.

author avatar
Catalin Dumitrescu
906 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger