AcasăNewsFirea se da la Uber!

Firea se da la Uber!

Primarita Capitalei a declarat ca “reprezentantii taximetristilor” i-ar fi spus ca “sunt in pericol sa intre in faliment”, pentru ca in Bucuresti functioneaza taxiuri-pirat, care nu sunt autorizate. Este vizata si compania Uber care ar creea un dezechilibru si concurenta neloiala.

“Sunt cetateni care spun ca nu ii deranjeaza foarte tare, de exemplu, existenta Uber-ului, pentru ca pot sa plateasca cu cardul(…)Se creeaza un dezechilibru pe piata de taximetre, se aproba practic tacit, prin existenta acestor taximetre, o concurenta neloiala cu celelalte firme care vin sa se autorizeze si care, practic, au si o responsabilitate in momentul in care primesc aceasta autorizatie. Pe cand, in cazul celorlalte companii, care nu sunt autorizate ca si firme de taxi, practic statul roman nu isi incaseaza banii, este in mod evident o evaziune fiscala si am inteles ca ANAF face deja anumite controale si verificari”, spune Firea. Destul de confuz mesajul: daca sistemul de ride-sharing(care nu se incadreaza in categoria transportului de persoane in regim de taxi)prestat de Uber, este inca nereglementat in Romania, de ce nu se rezolva problema? Daca Uber se indreapta spre evaziune fiscala, va suporta rigoriile legii, dar care-i vina calatorilor care “pot sa plateasca cu cardul”? Cum ramane cu mafia taxiurilor care functioneaza fara licenta in Bucuresti si in judetul Ilfov, fara taxe si impozite? Pai se se ocupe nou propusul “dispecerat pentru taxi si transport” de chestiunile astea, pentru ca, deocamdata Primaria ramane doar un spectator al razboiului taximetristi-Uber, de pe urma caruia tot clientii vor fi jumuliti!

author avatar
Bogdan Borcea
236 afisari

1 COMENTARIU

  1. E foarte bine ca aveti concurenta ,numai asa puteti fi competitivi.Asa invatati sa fiti politicosi cu clientii , sa mergeti si pe trasee mai scurte(ca voi nu mergeti pentru un km),sa nu mai ascundeti ceasul de marcat care de cele mai multe ori era pus pe scaunul din dreapta taximetristului acoperit cu tot felul de hartoage ca nici sa-ti inchipui ca poti sta ca client in fata.La cei de la Uber vezi decenta, masina curata ai unde pune bagajele etc..Te simti in siguranta ca nu te inseala nimeni la fel ca dincolo o placere sa mergi cu taxiul.Avem 27 ani de la revolutie si nu am invatat nimic in multe domenii,mai ales al transportului (taxi,tren ,troleu, ,tramvai,etc .)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger