AcasăNewsFirea pune gheara si pe taximetristii independenti

Firea pune gheara si pe taximetristii independenti

Dupa ce si-a impus proiectul de modificare a regulamentului de taximetrie din Bucuresti, Firea muta mai departe si vrea un monopol al Primariei pe coordonarea activitatii taximetristilor independenti.

Asta pentru ca activitatea acestora  va fi gestionata de un dispecerat si o aplicatie a Primariei Municipiului Bucuresti, prin Compania Transporturi, anunta institutia. Deci, o serparie de interese, care se va numi Compania Municipala Managementul Transportului Bucuresti SA. „Reprezentantii taximetristilor independenti au salutat initiativa Primariei de a crea prin aceasta companie un dispecerat atat pentru taxi cat si pentru alte tipuri de transport public.(…) Taximetristii independenti si-au exprimat intentia de a fi arondati la acest dispecerat, precum si la viitoarea platforma online (aplicatie) a Companiei Municipale Managementul Transportului Bucuresti, explicand ca arondarea la dispeceratul primariei le ofera garantia unui cadru legal de functionare”, transmite Primaria. Cum au chiuit de bucurie taximetristii independenti e treaba lor, dar trebuia sa vina “dispeceratul” drept garantie a legalitatii activitatii lor, pai pana acuma  au mers ilegal, dna primarita? Desi anuntat cu mare tam-tam, regulamentul pentru transport persoane in regim taxi este „lungit” in dezbatere publica pe site-ul Primariei Capitalei pana in 7 februarie, dar ca sa vezi, in ciuda promisiunilor Gabrielei Firea, care a spus ca taximetristii nu vor mai putea refuza curse si vor fi obligati sa accepte plata cu cardul, hotararea nu contine in prezent nicio prevedere in acest sens, adica un document fara forma finala, desi Primaria a aratat ca toate modificarile vor fi incluse in Hotarare.

Star Taxi porneste razboiul cu Primaria Capitalei

Practic, principala schimbare din hotararea de mai sus pune tunurile pe aplicatiile pe care taximetristii le vad concurente si scoate in afara legii aplicatii ca Uber, Clever Taxi sau Taxify. Prima care a reactionat este compania locala Star Taxi, care s-a dus la Tribunalul Bucuresti, cerand suspendarea hotararii Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Star Taxi invoca nerespectarea legislatiei europene incalcarea valorilor constitutionale privind libertatea economica, a Tratatului de Functionare a UE precum si a mai multor legi nationale, printre care Legea administratiei publice locale si Legea taximetriei, considerand ca prejudiciile create de CGMB vor fi foarte grave.

author avatar
Andrei Coman
342 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger