AcasăNewsFirea: nu taiaţi bugetul Capitalei

Firea: nu taiaţi bugetul Capitalei

Reducerea de fonduri pune in pericol dezvoltarea oraşului

Eventuala renunţare la mecanismul de echilibrare a bugetelor marilor oraşe, aplicat anul acesta, ar avea un impact negativ major asupra comunitaţilor locale, primariile urmand a fi puse in imposibilitatea de a-şi continua planurile de investiţii, a avertizat Gabriela Firea.

Reducerea de fonduri pune in pericol dezvoltarea oraşului

„Orice taiere din bugetul Municipalitaţii pune sub semnul intrebarii dezvoltarea oraşului sau subzistenţa categoriilor defavorizate. Din celebrul miliard de euro pentru care ne invidiaza toata lumea, avem de platit anul viitor 200 de milioane de euro subvenţie pentru energia termica, 240 de milioane de euro subvenţie pentru transportul public, 260 de milioane de euro pentru preluarea ELCEN, 125 de milioane de euro pentru acordarea unor stimulente sociale şi medicale care nu sunt un moft, ci o necesitate. La acestea se adauga cheltuielile obligatorii pentru investiţiile in infrastructura, construcţia noilor spitale, precum şi continuarea programului de consolidari demarat anul acesta, in care alte 100 de imobile se vor adauga celor 45 la care se lucreaza in momentul de faţa. Din pacate, cea mai mare parte a veniturilor la bugetul Municipiului Bucureşti provine de la bugetul de stat, asupra carora noi nu avem niciun control, de aceea e imperios necesar ca decidenţii politici de la nivelul Ministerului Finanţelor Publice şi al Guvernului sa ţina cont de faptul ca o eventuala diminuare a bugetului Capitalei se va rasfrange nu doar asupra Primariei Generale, ci şi asupra programului de guvernare caruia ii sunt subscrise toate masurile şi proiectele noastre”, spune primarul general al Capitalei. Bucureştiul contribuie cu 25% la formarea PIB, prin cei aproape 4 milioane de cetaţeni care locuiesc, muncesc sau studiaza aici, iar din taxele şi impozitele colectate pe raza municipiului mai puţin de jumatate se intoarce in bugetul Municipalitaţii.

author avatar
Andrei Coman
557 afisari

4 COMENTARII

  1. Firea ai vrut sa preiei psd-u’ sa-i locul lu’ mustaciosul! Numai ca atacurile au fost #rezist si pesedei si-au dat seama ce hram porti ,si ai luat-o in freza! Si de atunci o tot iei in freza si pe a III-a cizma!Speranta Cliseru omu’ tau prefect fu’ schimbata,etc.Sanse la un nou mandat ca primar sau politician parlamentar,etc sunt ZERO.La terminarea mandatului de ,,primare” vei fi pishektata si din psd.(Practic din viata politica in care n-aveai ce cauta!).Cum zice nashu Behecali? Femeile n-au ce cauta in politica..! Dar nu vei muri de foame,sotu e ,,primare” e bogat,iar tu cu toate ca ai venit cu hainele de pe tine(rupte in cur!) si cu foamea in gat din moldova in Bucuresti ai ajuns nesperat de sus pe scara sociala din Romania.Si ti-ai depasit cu mult conditia umila! Nu vrei sa iei tramwaie romanesti fabricate de romani,ai impus conditia ca cifra de afaceri a companiei sa fie peste ce are fabrica romaneasca ca s-o poti elimina de la licitatie! Fapt ilegal din cite stiu eu..Dar nu vei pati nimic ca esti #rezist undercover…Dar Dumnezeu nu doarme moldoveanco rupta-n ass..

  2. Lasa Fiirea ca nu o sa mai dai zeci de milioane pentru catedrala mantuirii Coloniei(este terminata) si drept consecinta o sa ai bani destui si pentru investitii.Pune osul la munca,nu numai al shotului,si strange bani mai multi prin reducerea evaziunii fiscale si iar o sa ai bani mai multi pentru dirijari de investitii,ca asa fac toti primarii,iar daca nu ti se mai da de pomana de la guvern rabda si inghite in sec atacurile contra propriului partid ce te-a pus primareasa generala pe capitala Coloniei.

  3. EXEMPLU DE URMAT, GABI FIREA:
    CUM S-A DAT DE GOL FIREA , CU SCANDALUL.??
    PE VREMEA LUI CEAUȘESCU , ERAU 40 PE UN LOC LA MEDICINĂ.
    DUPĂ REVOLUȚIE , SUNT 40 PE UN LOC LA ACADEMIA DE INFORMAȚII (SRI) .
    OARE DE CE ??????

  4. Ghinionul bucurestenilor este ca PE CE PUNE MANA FIEREA SPURCA SI FURA. La inscaunarea ei bucurestenii au scris ca va fi data afara din primarie si condusa la puscarie. Prin infiintarea companiilor intre care te umfla rasul exista si o companie de DIVERTISMENT, cei 1, 2 miliarde – jumatate cat bugetul Parisului – se duc pe salarii a mafiei comuniste astfel ca bucurestenii sunt furati la drumul mare. Magazinul. Universal ,,Bucuresti ” a fost demolat hoteste , fiind acoperit Vanghele care l- a cumparat cu 1 milion de dolari, si astfel a disparut corpul delict al tiganului comunist ca FIEREA. Stie cineva cat au costat beculetele de Craciun ? Concertele ? Targurile si toate hotiile dela ARCUB, vehiculul pe care Orescu l- a construit cu o suma imensa , ca pentru un stadion , destinat sa fure banii bucurestenilor ? Romanii sunt incordati si asista la devalizarea Romaniei, ajunsa oaia neagra a Romaniei. Doamne fereste cand romanii ii vor trage de cravate pe parlamentari , cravate care impreuna cu insignele de aur costa mii de euro, cum au procedat minerii din Valea Jiului in 1977 cu cravata porcului de Ilie Verdet. Spui Parlament , spui CC al PCR. Spui Leana lui Zapacitul , spui Dancila. Nu s – a schimbat nimic.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger