AcasăNewsFirea, nu stii sa fii smechera!

Firea, nu stii sa fii smechera!

Gabriela Firea trage tare la imagine cu primarii de sectoare. Hai, toata lumea pe scena!

A trecut un an de cand a fost aleasa in motul Primariei Capitalei, dar Gabriela Firea tot nu a reusit sa coboare printre bucuresteni. A ramas sudata in biroul ei, pe care il confunda cu o scena, caci fara scena unde sa o vada lumea cocotata simte ca nu exista. A vazut-o cineva in Hala Obor, discutand cu cumparatorii, nu cu escrocii care-si zic producatori ? Sau in Ferentari, intreband locuitorii daca au viata mai usoara de cand este ea primar? Sau in Pajura, unde banci si aspersoare sunt instalate numai la blocurile unde domiciliaza fosti nomenclaturisti?

<a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotaggabriela firea title=Gabriela Firea data wpil keyword link=linked>Gabriela Firea<a> trage tare la imagine cu primarii de sectoare Hai toata lumea pe scena

Gabriela Firea a ajuns de Paste, totusi, printre oameni, dar si atunci se vedea ca este tot pe scena de pe care isi interpreta rolul de invaluitoare in vorbe goale. Ii intreba pe oameni daca le plac monstruozitatile ei plantate pe asfalt, nicidecum daca sunt multumiti de ea.

Nu stie sau nu vrea?

La un an de mandat, Firea s-a suit pe o alta scena, intr-o sala, alaturi de primarii de sectoare. A glasuit multe, dar niciun cuvant despre ce a promis si nu a infaptuit. Cu un dram de minte si cu o cheltuiala mai mica decat mizeria de spectacole stradale organizate sub orice pretext, ar fi adunat suflarea pe stadion. Sau pe Calea Victoriei. Sau in Piata Constitutiei si ar fi stat de vorba cu oamenii. Ar fi avut ocazia sa-i intrebe pe bucuresteni daca sunt multumiti de prestatia ei reala, in plan civic si social, nu de cea politica, de la TV. Stie si ea ca exceptand propria publicitate nu a facut mare lucru, dar nu stie ca romanul este usor de dus de nas cand i se da impresia ca stapanul se intereseaza daca ii e frig sau ii e foame. Nu stie ca un batran sarit bine de 70 de ani, pentru care nu mai exista decat tentatia linistii, este cel mai bun PR-ist cand povesteste cartierului cum primarul l-a ales tocmai pe el ca sa dea mana si sa-l asculte, iar el a si certat-o. Nu costa nimic gestul asta, si nici Firea n-ar fi afectata la onduleuri.

Viata mea este orasul!

Nu stiu din cine este compusa echipa de zgomote din spatele ei si nici cine o conduce, dar se vede ca duce lipsa de imaginatie. Nu stie sa ii aranjeze dialoguri directe, nu comunicare prin Departamentul de Relatii Publice. Nu stie sa o scoata la un gratar in Parcul Tineretului, fara televiziuni. Sau la un salon de cartier, sa-si faca manichiura, printre doamnele de conditie medie. Tot fara presa dupa ea si asteptand sa-i vina randul. In fond, sunt doar mici trucuri care ar scoate-o din postura de superioara care ii invata pe bucuresteni, prin comunicate, cum sa traiasca. Dar numai prin comunicate si decizii. Firea nu stie sa fie smechera. Nu stie sa calatoreasca alaturi de mai marele RATB, in miezul zilei, intr-un cazan pe patru roti fara ventilatie, care sta sa explodeze de miasme otravitoare, iar dupa 30 de minute de sauna sa-si ia la revedere, temporar, de la calatori, si definitiv de la directorul ala nenorocit. Nu stie nici sa intrebe pacientii, la externare, daca au fost tratati mai bine de cand si-a luat ea spitalele sub aripa. Nu stie sa adune oamenii la un loc si sa-i intrebe daca le lipseste ceva. Categoric nu va rezolva prea multe, dar macar va lasa impresia ca e cat de cat sincera cand spune ca se preocupa de soarta orasului. Ala de spune ea ca e viata ei.

author avatar
Andrei Coman
949 afisari

2 COMENTARII

  1. Urmatorul primar, daca nu o sa fie pesedist, va demonstra cat a fost Firea de smechera. Chiar o credeti o sfanta?

  2. Ca sa delege altora toate obligatiile de primar, in asa fel incat sa nu aiba nicio raspundere, nu inseamna ca e smechera?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger