AcasăNewsFirea i-a impartit pe bucuresteni: de rang si de mana a doua

Firea i-a impartit pe bucuresteni: de rang si de mana a doua

De cateva zile, Gabriela Firea, primarul Capitalei, apare la televizor cu frecventa cucului care tine mortis sa dea ora exacta. Chiar daca barbia si zambetul prea ascutit o dezavantajeaza, Firea nu cedeaza. Cum se zbate ea sa le fie bine tuturor cetatenilor nimeni nu a mai facut-o. Numai ca, iesind in strada, descoperi munti de zapada, in raport de care bucurestenii au fost impartiti in „de rang” si „second hand”.

Primarul Capitalei ne arată de unde vine zăpada, nu și cum se adună pe străzi și nu o strânge nimeni!

Prima ninsoare, in urma cu cateva zile, a fost de ajuns sa ridice semne de intrebare cu privire la capacitatea Primariei de a gestiona situatia. Acum, dupa numai o noapte de alta ninsoare, situatia e de-a dreptul revoltatoare. Bucurestiul este sufocat de zapada, iar Gabriela Firea ne povesteste la TV ca totul e bine. Poate la primavara.

Mater Dolorosa e in campanie electorala

Primarul Capitalei a facut o obsesie din a ne descrie ce se va intampla cand noi  dormim si ea munceste, de parca asta ar fi cel mai important lucru. Prepararea carosabilului cu agent impotriva inghetului, pluguire, cate sute de utilaje, cate mii de muncitori, totul pare perfect. Nici nu ajunge fulgul pe asfalt si Firea il ia pe goana. Dimineata, cand iesi din casa, te loveste damblaua cand vezi ca te-a mintit. Zapada e pana la brau. Dar asta nu o impiedica sa-ti toarne alte povesti cu eforturile ei de a inlatura troienele. Afara, statii RATB nedegajate, strazi blocate de nameti, alei si strazi secundare care n-au vazut plugurile. Ne tot omoara nervii cu bulevardele ei care trebuie curatate la negru, pentru transportul in comun. Desigur! Si pana acolo cum ajungem? Important este, insa, ca Firea nu pregeta sa iasa pe sticla cu actiunile ei de binefacere, ca o Mater Dolorosa, cum duce ea ceai cald la Gara de Nord, cum da de mancare la oamenii strazii si alte abureli de sezon, de parca ar fi in plina campanie electorala.

Unii mai egali decat ceilalti

Rupta de realitate, Firea nu vede ca sunt si cartiere cu populatie foarte batrana. Cine sa curete trotuarele? Detinutii, sportivii si jandarmii folositi la deszapezire au avut un rol clar, dincolo de actiunea lor: sa dea bine la imaginea madamei Primar, care ne iubeste pe toti, dar sa se vada, dom’le, si la televizor! Jandarmii au curatat zapada la scoala nr.150. Foarte frumos. Dar de ce musai aia? Invata acolo vreun copil al unui nume greu din politica sau din mediul de afaceri? Scoala buna, altminteri, pe locul 10 in topul scolilor gimnaziale, dar de ce nu scoala nr.46, de pe locul 130 din acelasi top? In alte cartiere, deszapezirea e selectiva. In Pajura, bunaoara, un  plug se facea ca munceste, plimbandu-si lama pe deasupra zapezii. Pe Aleea Faurei, in schimb, la vila unde sta Bianca Brad, doi tractoristi se imbulzeau care sa intre primul cu plugul. Cetateanul de rangul intai primeaza peste tot. Astia de mana a doua sa mai astepte pana in aprilie.

author avatar
Valentin Boeru
2.321 afisari

9 COMENTARII

 1. Pupaza asta din Moldova, cu atatea nume de familie, se vrea un mare lider, dar, de fiecare data, nu dovedeste nimic altceva decat ca este o mahalagioaica si o prostovana de prima clasa!Ii adresez un singur indemn, sa zic asa: „hai sictir, fireo’!

 2. Asta ascunde Firea locuitorilor din Bucuresti:

  „Dupa incetarea ninsorii, in termen de doua ore trebuie degajata zapada din refugiile RATB, iar in timp de patru ore – zapada de pe arterele din urgenta 1 si de la institutiile vitale. Dupa alte patru ore, trebuie curatate si arterele de urgenta 2. Dupa degajarea artereleor, zapada si gheata trebuie transportate in afara orasului, in termen de opt ore”, conform normelor in vigoare. Ce a facut Firea din toate astea? Nimic, mai ales daca ne referim la termene. Nu are importanta daca o simpatizez sau nu, dar nu suport sa ma minta vorbind despre altceva la televizor, abatandu-mi atentia. Nu ma intereseaza nici cate utilaje sunt pe strazi si nici cum se da cu sare, ci doar in cat timp se curata complet orasul. Ce dracului e greu de inteles aici, madam?

  • Da’ unde te grabesti, bai, nene? Stai dracului acasa, ca sa nu incurci plugurile cucoanei. Ai auzit ce-a spus, sa ne rugam la Dumnezeu sa nu mai ninga. Asta e solutia! Asa ca baga niste Tatal Nostru si Inger, ingerasul meu!

 3. Da mare mai e corul asta al indignatilor ! Au nu mai bine ati iesi si voi la deszapezit in frunte cu toti autorii de articole scrise ? Ca la spalat varza nu va intrece nimeni !

  La fel de bine ar face si cei de la tv daca ar lasa microfoanele si ar lopata dupa puteri , prin nameti !

  Toata lumea da lectii , dar la munca nu se indeamna nimeni !

  • Daca oamenii au serviciu si muncesc in presa, de ce trebuie sa mai dea si la lopata? Pentru ca vrei dumneata? Ii platesti pentru asta?

 4. Revin , domnul Boeru Valentin are dreptul totusi sa nu puna mina pe lopata , ca e boer !

  Scuzele mele , boerule !

 5. M C , ai dreptate, ii speteste munca pe ziarici , sa nu bea apa rece , ca se imbolnavesc !

  Totusi ar putea lopata din spirit civic , spre a da un exemplu personal . Ar face , unii desigur , un lucru mecanic util societatii , cu rezultate mai bune decit trasul de fiare pe la salile de sport .

  Daca ii platesc , o voi face doar pentru cei mai harnici .

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Donald Trump îşi împarte campania electorală pe criterii rasiale. Anunţ uluitor despre fotografia sa judiciară (VIDEO)

Donald Trump încearcă o răsturnare de situaţie. Vrea să-şi transforme dezavantajele în avantaje. Fostul preşedinte încearcă un tertiplu prin care fotografia sa judiciară să...

Ce salarii se dau la Lidl în 2024. Supermarketul caută angajaţi. Pachetul de bonusuri „rotunjeşte” leafa

Companiile de pe piaţa din retail, din România, se află mereu în căutare de noi angajaţi. Lidl caută oameni în permanenţă. Supermarketul se prezintă...