AcasăNewsFirea face trimitere la răzbunare după demiterea profesorului Streinu-Cercel: Suntem normali (la...

Firea face trimitere la răzbunare după demiterea profesorului Streinu-Cercel: Suntem normali (la cap)?

După ce Nelu Tătaru a anunțat demiterea profesorului universitar Adrian Streinu-Cercel din fruntea Comisiei Anti-COVID din cadrul Ministerului Sănătății, reacțiile nu s-au lăsat așteptate.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, se numără printre politicienii care au ales să iasă cu un mesaj public în apărarea medicului aflat la conducerea Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, până de curând șef al forului special din cadrul MS. „Prin răzbunare nu se va inventa vaccinul anti-covid! Și nici nu se va limita răspândirea virusului. Într-o vreme în care toți specialiștii trebuie să fie ascultați și susținuți (nu avem așa mulți!), ne răfuim cu ei și îi ducem în malaxorul politic. Suntem normali (la cap)? Nu putem îngropa securea războiului politic dement măcar cât suferă toată țară, toată planeta?”, se întreabă social-democrata pe Facebook.

Edilul face trimitere la conținutul îndelung invocatului proiect cunoscut drept „Vacanța mare”. „Și, în fond, cu ce a greșit? S-a dovedit a fi o minciună confecționată cea despre carantinarea tuturor persoanelor de peste 65 de ani la hotel. Documentul din februarie se referea la seniorii care nu au familie și prieteni care să-i aprovizioneze cu medicamente și alimente”, mai susține primarul general al Capitalei.

Totodată, Firea aduce în discuție și un alt aspect, ce vizează ideea de testarea pe scara largă a locuitorilor Capitalei, proiect-pilot la care făcuseră referire săptămânile trecute primarul Capitalei și doctorul Streinu-Cercel. DETALII AICI.

Pe același subiect – al demiterii profesorului – au reacționat și liderul PSD, Marcel Ciolacu, dar și premierul Ludovic Orban, la începutul ședinței de Guvern de joi după-amiază. E drept că părerile sunt diametral opuse.

601 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger