AcasăNewsFirea, calul schiop al PSD

Firea, calul schiop al PSD

In cursa pentru prezidentiale Firea isi va pierde potcoavele. Mai ales ca n-au tocuri

Semnalul a fost dat de Codrin Stefanescu acum cateva zile. PSD trebuie sa-si scoata la lumina candidatul pentru prezidentialele din 2019. Sa-l vada lumea. Sa-l cunoasca. Sa-l apere cu dintii, ca pe ochii din cap. Ma rog, asocierea asta, sa-ti aperi ochii cu dintii, numai in mintea lui Codrin Stefanescu se putea dezvolta. Apoi, intr-o regie proasta, foarte proasta, de parca era a lui Sergiu Nicolaescu, au inceput sa apara, pe ici pe colo, niste cetateni cu titlul de lideri locali, care spuneau ca ei merg cu Firea la alegeri.

In cursa pentru prezidentiale Firea isi va pierde potcoavele Mai ales ca n au tocuri

Sigur ca Gabriela Firea poate fi o nominalizare din partea PSD pentru prezidentiale. Dar numai atat, o nominalizare. Nu si candidat cu reale sanse de castig. A miza pe ea ca fiind viitorul presedinte al Romaniei este un pariu pe un cal schiop.

O da partidului

Poate ca, citind acest pamflet, distinsa doamna Firea se va enerva si-si va face gura punga, chestiune care, recunosc, ii iese foarte bine. Va scoate din sertarul ei de primar, ala cu rimel si farduri, aceeasi placa pentru adormit vigilenta fraierilor si pentru inchis gura presei. Placa aia cu „sunt atat de recunoscatoare celor care au considerat ca eu sunt omul cel mai potrivit pentru inalta functie de primar general, incat cred ca ar fi o inabilitate din partea mea ca cetatean, fost senator, fost jurnalist, ca primar acum, sa ii parasesc pe bucuresteni si sa consider ca aceasta pozitie a mea este doar o trambulina pentru o alta functie”. Ehe, uite, grija asta a ei de a nu ma parasi ma pune pe ganduri si ma cam baga in sperieti. Departe de mine gandurile de arivism politic ale cucernicei sotii de primar din Voluntari, cum departe sunt si de ea. Dar ma gandesc ca daca partidul i-o cere, Firea i-o va da. De candidatura la prezidentiale zic.

Stop invaziei! N-avem parcari

Nu m-ar mira ca superbissima primarita sa-si modifice discursul si sa ne trezim cu iubirea de tara, cu datoria patriotica, grija fata de romani, fata de trotuarele din Sascut, de parcurile din Darabani si cabinetul stomatologic al scolii din Rastoaca. Stiu ca Gabrielei Firea i-ar placea ca garda sa-i prezinte onorul. Cui nu-i place? Dar mai stiu si ca, daca ai tras o dunga pe asfaltul bucurestenilor, zicand ca ai rezolvat-o cu traficul, nu inseamna ca poti trage dungi in toata tara. Fereasca sfantul sa tragi dungi asa, sa faci o trecere de pietoni de la Slobozia la Voluntari. Stiu ca, la Bucuresti, si-a delegat toate atributiile, dar mai stiu si ca, domiciliata cu viza de flotant profesional la Cotroceni, figura asta nu mai tine. Prea ar semana cu domnia lui Iohannis, care doar mersul la schi si la piscoturile intrunirilor europene nu si l-a delegat. Daca nu a fost in stare sa aduca un autobuz nou in Capitala, de ce ar fi mai capabila sa bata cu pumnul in masa UE si sa ceara ca Romania sa nu mai fie colonia Europei? N-a fost in stare sa opreasca invazia #rezistentilor in Piata Victoriei,  si nu ma intereseaza interesele cui sunt la mijloc. Dar, ajunsa presedinte, ce nebunie e sa mi-o imaginez oprind o invazie straina, Doamne fereste, pe motiv ca aia n-au autorizatie, iar noi nu avem locuri de parcare. Ca a uitat sa construiasca.

Garda, la mal!

O vedeti pe Gabi Firea presedinte? Treaba voastra, eu nu. Vad mai limpede, insa, ca PSD si-a epuizat munitia. Nu mai are oameni de calibru. Putinii apti pentru functia asta nu au cum sa iasa in fata. Monopolul puterii in partid e deplin, caci puterea nu se imparte intre vechi si noi, intre cocliti de politica si invatacei, intre priceputi si patrioti. Nici vorba. Puterea este doar pentru perpetuarea speciei politice, nu va mai imbatati cu apa rece, ca la alegerea Gabrielei Firea la primaria Bucurestilor. A promis cultura, a organizat doar concerte penibile. A promis traditii, a facut doar targuri de toata jena. A promis respect pentru bucuresteni, dar mai mult decat a-i inghesui in etuve pe patru roti nu i-a reusit. Poate doar cu o singura conditie as vota-o. Sa se modifice regulamentul garzii de onoare, sa bage, dom’le, majorete, in costume mov. De cand am vazut-o pe Gabi Firea in costum de baie mov, m-am indragostit de ea. De piscina din care iesea e vorba. Pandele, ce lipsa de imaginatie, neica! Sa nu aliniezi tu garda de onoare pe margine!

author avatar
Valentin Boeru
2.654 afisari

3 COMENTARII

  1. ATI VAZUT CUM MUTALAKUL SE AGITA PENTRU INITIEREA,NU DE EL,A UNEI LEGI CARE SA INTERZICA O EVENTUALA CANDIDATURA A PENALILOR LA ALEGERILE DIN 2019,VIZAT,PRINTRE ALTII,ESTE DUSMANUL SAU PRINCIPAL AFLAT IN LUMINILE,ERA GATA SA ZIC RAMPEI,DNA-LUI.Ar trebui ca cest Mutalak sa inceapa deja,prin dna,sa-i scoata cat mai multe dosare si eventual condamnar gabrielei,un candidat foarte incomod,ce il va bate intr-o eventuala finala,daca se va mai ajunge acolo.

  2. Cea mai urata surpriza i-o vor face bucurestenii, satui de fandoselile si vrajelile ei ieftine.

  3. „Un mediator este cineva care hrăneşte un crocodil, sperând că va fi ultimul care urmează să fie mâncat.” – Winston Churchill
    „Singura condiţie pentru triumful răului este pasivitatea oamenilor de bine.” – Edmund Burke

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger